Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zo svahu ho odhodilo späť na cestu. Vodič zostal v horiacom aute
Zdielať na

Zo svahu ho odhodilo späť na cestu. Vodič zostal v horiacom aute

PINCINÁ / Záchranné zložky sa v piatok večer ponáhľali k dopravnej nehode medzi Lučencom a Pincinou. Mali nahlásené havarované osobné auto s následným požiarom. Vodič auta mohol zhorieť.

Podľa svedkov mladý vodič nebezpečne predbiehal. Nestihol sa zaradiť a šuchol sa s oprotiidúcim autom. "Máme defekt, rozbitý blatník a zrkadlá," vyjadrila sa majiteľka poškodeného auta. Po tejto zrážke dostal pravdepodobne šmyk, vyletel mimo cesty a narazil do svahu. Náraz ho odhodil naspäť na cestu. Tam sa už auto po streche šmýkalo krížom cez dva pruhy.

Auto s vodičom dopadlo do priekopy. Podľa svedkov už vtedy horelo. Dvadsaťšesťročný vodič bol našťastie pri vedomí a s pomocou ďalších vodičov sa cez zadné dvere dostal bezpečne von. Hasiť požiar bolo už ale nebezpečné, zasiahnuť museli hasiči. Na miesto poslali dve posádky. "Vozidlo bolo na streche, hneď po príchode na miesto sme zisťovali, či tá osoba sa nachádza vo vnútri vozidla. Vodič už bol z auta von. Informoval nás o tom, že má plnú nádrž a plamene šľahali nad vozidlo približne do výšky 1 metra," povedal k zásahu veliteľ Peter Farkaš. 

Vodiča ošetrili záchranári a previezli do nemocnice. Utrpieť mal iba ľahké zranenia. "Alkohol pri dychovej skúške u vodičov zistený nebol. Škody, ktoré vznikli pri dopravnej nehode sú odhadnuté na 6-tisíc eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," informovala hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

K smrteľnej nehode došlo aj pred pár dňami. O život prišli mladý ľudia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy