Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Po verdikte sudcu sa dal na útek. Vlastná priateľka ho ale podkopla
Zdielať na

VIDEO: Po verdikte sudcu sa dal na útek. Vlastná priateľka ho ale podkopla

LOUISVILLE / Iba pár sekúnd potom, ako mu sudca oznámil, že pôjde na 5 rokov za mreže, spáchal odsúdený posledný zúfalý čin. Pokúsil sa ujsť priamo zo súdnej siene. Nečakal však, že mu nohy podrazí jeho vlastná priateľka. Sudca sa priznal, že takéto pojednávanie ešte nezažil.

Dvadsaťdeväťročný Rayton Woodford sa rozhodol ujsť spravodlivosti. Udialo sa to tak rýchlo, že kamera v súdnej sieni zostala zaseknutá na prázdnej stoličke. Woodford sa práve dozvedel, že pôjde na 5 rokov za mreže pre porušenie podmienky. Dôvodom boli drogy a nelegálne držanie zbrane. 

Pokus o útek nedopadol práve najlepšie. Zástupca šerifa sa spolu s príslušníkmi polície v meste Louisville na odsúdeného vrhli a pomocnú ruku, teda presnejšie nohu pridala aj priateľka utekajúceho. "Tak to je za 19 rokov na tejto stoličke prvýkrát, čo vidím, že by priateľka podkopla svojho priateľa," povedal sudca Barry Willett. 

Tým sa však rozruch v súdnej sieni neskončil. Priateľka odsúdeného sa začala rozhorčovať. Pri chytaní ju totiž jeden z policajtov odhodil bokom. "Nič zlé som neurobila, prečo na mňa zaútočil? Prečo to zľahčujete?," pýtala sa sudcu. To už sudca nevydržal a zasiahol. "Nič nezľahčujem. Ale vydržte a mlčte. Netvrďte, že tu niečo zľahčujem. Iba vám hovorím, že oceňujem, že ste pomohli pri zadržaní a kladení odporu vášho priateľa pri zatýkaní, ale polícia môže odhodiť ľudí bokom, keď zasahuje," odpovedal jej sudca. 

Napokon sa situácia upokojila. Priateľa sa odišla vyplakať na chodbu a Woodford si pridal ďalšie obžaloby do zoznamu, čím sa mu predĺži väzba. Konkrétne to sú: za pokus o útek, za napadnutie a odpor pri zatýkaní.

Pozrite si reportáž o úteku výtržníkov pred policajtmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy