Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sadol za volant a demoloval autá rad za radom. Na pomoc mu prišli obyvatelia sídliska
Zdielať na

Sadol za volant a demoloval autá rad za radom. Na pomoc mu prišli obyvatelia sídliska

NITRA / Muž prechádzal s autom po sídlisku Chrenová a demoloval vozidlá, ktoré mu prišli do cesty. Zavadzali mu najmä tie na pravej strane. Jeho konanie sa zdôvodnilo až dychovej skúške.

Vodič okrem toho, že zdemoloval jedno vozidlo narazil ešte aj do ďalších, ktoré boli na sídlisku Chrenová v Nitre zaparkované. "Nedokážem si vysvetliť ako nabral rýchlosť na tomto kúsku takú, že dokázal zdemolovať tri ďalšie autá," povedala žena, ktorá celý incident videla. Po náraze sa svedkovia vodičovi rozbehli na pomoc. Pri nehode sa však nezranil.  

Všetko tri autá, do ktorých šofér vrazil stáli za sebou a zostali zdemolované. Majiteľka jedného z áut Regina si myslela, že bezpečne odparkovala. Po jazde vodiča má však svoje vozidlo nepojazdné, a aj ďalšia rodina, ktorej zničil obe autá. "Priateľ mi volal, že mám úplne zdemolované auto," poznamenala majiteľka. 

Tridsaťštyriročného vodiča policajti z miesta odviezli rovno do cely. Ukázalo sa totiž, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. "Že mal vypité. Bol v šoku a pýtali sa ho, či niečo pil a povedal, že jedno pivo," pokračovala svedkyňa. "Muž nafúkal 1,63 promile," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Podľa dychovej skúšky to však iba na jedno pivo nevyzerá. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania a škoda bolo vyčíslená na 16 tisíc eur. 

Pozrite si reportáž o tragickej nehode troch áut:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy