Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti prichytili starostu. Šoféroval pod vplyvom obecné auto
Zdielať na

Policajti prichytili starostu. Šoféroval pod vplyvom obecné auto

KOLONICA / Starosta obce Kolonica má veľký problém. Policajti ho prichytili šoférovať pod vplyvom alkoholu, navyše na obecnom aute. Pre televíziu JOJ povedal, že chlapi z dediny chceli osláviť, že sa mu narodila vnučka.

Okolo deviatej večer sa starosta na obecnom aute rozhodol ísť skontrolovať, ako chlapi narezali drevo. Ako sám tvrdí, zastavil v krčme a chlapom zobral po pive, lebo sa mu narodila vnučka. Dal si aj on a pobral sa domov. Po ceste ho zastavila policajná hliadka. "Pri dychovej skúške bola 58-ročnému Jánovi nameraná hodnota takmer 0,8 promile," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. "Áno, vypil som si pivo, nemal som to urobiť, súhlasím s tým," priznáva Ján Dzoba, starosta obce Kolonica.

Starosta sa k okolnostiam postavil chlapsky a sype si popol na hlavu. Prišiel o vodičák a mrzí ho iba to, že tento priestupok zatieni to dobré, čo pre obec za 18 rokov starostovania urobil. "Postavili sme dom smútku, oddychovú centrálnu zónu pri kostole, parkoviská, cintorín sa opravil, teraz sa stavia hasičská zbrojnica nová a športové ihrisko," vymenoval starosta. 

Polícia udalosť rieši ako priestupok na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Zároveň mu zadržali vodičský preukaz.

Zaujímavé je, že ak by sa rovnaká situácia odohrala na Malte či vo Veľkej Británii, pre vodiča by to problém neznamenalo. "Tam je povolená hranica 0,8, a keďže on nafúkal 0,76 promile, tým pádom by to prešlo úplne bez problémov, narozdiel od nás, kde je nulová tolerancia alkoholu," vysvetlil dopravný konzultant Maroš Palesh. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy