Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodička so synom v aute zastavila pred priechodom. Narazil do nej vodič pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Vodička so synom v aute zastavila pred priechodom. Narazil do nej vodič pod vplyvom alkoholu

ŽILINA / Nehoda sa stala počas dopravnej špičky v Žiline. Tridsaťdvaročná Tatiana zastavila na frekventovanej Rosinskej ceste pred priechodom pre chodcov. Vtedy do nej narazil 46-ročný Žilinčan, ktorý mal v krvi takmer dve promile alkoholu.

Vodička do ktorej narazil opitý šofér viezla v aute aj dieťa. Jej štvorročný synček bol ako vždy pripútaný v detskej autosedačke. Po zastavení pred priechodom pre chodcov nasledoval silný náraz. "Štyridsaťšesťročný vodič nedodržal bezpečnú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred ním," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

Keď zo staršej felície vystúpil 46-ročný vodič, svedkom bolo okamžite jasné, že zrejme nešoféroval triezvy. Vodič mal neskoro popoludní v krvi viac ako jedno promile alkoholu. "Vodičovi bola nameraná hodnota 0.89 čo je v prepočte 1,85 promile," uviedla Balogová. 

Štvorročný chlapček sa pri nehode nezranil, no jeho mama skončila v sanitke. "Pri nehode utrpela vodička ľahké zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie v nemocnici," uviedla Balogová s tým, že vodič skončil v CPZ a na krku už má aj obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy