Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasiči sa po požiari v materskej škole vrátili na miesto. Odstraňujú napáchané škody
Zdielať na

Hasiči sa po požiari v materskej škole vrátili na miesto. Odstraňujú napáchané škody

NOVÉ SADY / V obci vypukol požiar budovy obecného úradu. V priestoroch ale sídli aj materská škola. Na mieste zasahovali hasiči aj ostatné záchranné zložky. Oheň sa ale zakrátko podarilo lokalizovať, nerozšíril sa.

V obci Nové Sady vypukol 17. septembra požiar v hornej časti budovy obecného úradu. Práve v horných priestoroch sídli miestna materská škola. Vo vnútri sa v tom čase nachádzalo 39 detí . Záchranári všetky aj spolu s pedagógmi a personálom evakuovali. Počas evakuácie sa ozýval ich plač. Objekt zostal po udalosti bez strechy. V sobotu od deviatej hodiny prišli na miesto opäť hasiči zo Záchrannej brigády v Malackách a pomocou fólie prekrývali strechu. Pokračovať budú až do večera a v prípade potreby aj v nedeľu. Na mieste pracuje asi 12 hasičov. 

Pri požiari sa  žiadne dieťa nezranilo. Dymu sa však nadýchala  pracovníčka ekonomického oddelenia, jej zdravotný stav nie je vážny. Šlo len o ľahké vdýchnutie. Požiar vypukol okolo pol druhej poobede, pričom sa ho hasičom podarilo lokalizovať za krátko. Plamene sa ďalej po budove nerozširovali. "Došlo k prerobeniu strechy,"  vyjadril sa hovorca Hasičského zboru Michal Varga. Na mieste zasahovali desiatky hasičov, ktorí vodu čerpali z viacerých cistern. 

Pozrite si reportáž o vodičovi, ktorý prešiel na červenú, spôsobil nehodu a ušiel. Nájsť sa ale nechal ľahko :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy