Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladíci pod vplyvom alkoholu vtrhli do domu a zaútočili na mužov. Deti sa schovávali pod posteľou
Zdielať na

Mladíci pod vplyvom alkoholu vtrhli do domu a zaútočili na mužov. Deti sa schovávali pod posteľou

HUMENNÉ / S tromi vnúčatami sa od strachu ukryla pod posteľ, povedala 71-ročná žena po tom, ako dvaja agresívni mladíci rozbili okno kameňmi a vbehli do domu. Drevenými latami zbili štyroch mužov a jednu ženu. Na mieste zasahovali dve posádky záchranárov, traja ľudia skončili v nemocnici. Polícia už dvoch agresívnych útočníkov zadržala a obvinila.

Miestni obyvatelia hovoria o brutálnej bitke, akú ešte nezažili. "Okná, dvere porozbíjali a s fľašou ma udreli po hlave," povedal zbitý muž Ján Tancoš. Všetko sa odohralo okolo pol jedenástej večer. Rodina už spala. Zobudili ich až kamene,ktorými útočníci rozbili okno. "Dvaja mladíci v podnapitom stave kameňmi rozbili okno na dome a následne do tohto okna vhodili drevenú paletu," povedal policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Sedemdesiatjedenročná Jolana nám povedala, že zo strachu sa spolu s tromi vnúčatami skryla pod posteľ. Podľa polície muži vbehli do domu s drevenými latami. Zbili nimi štyroch mužov a jednu ženu. "Prišli do domu a hneď udierali do hlavy všetkých troch chlapcov," povedala svedkyňa útoku Silvia Janičová. 

"Dve posádky záchranárov ošetrili dvoch pacientov, muža a ženu, ktorí utrpeli ľahšie zranenie v oblasti hlavy," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Do nemocnice so zranenou hlavou museli previezť aj Jána. Zbití muži tvrdia, že príbuzní agresívnych chlapcov im ponúkali peniaze ako ospravedlnenie za útok. "My odmietame peniaze, nechceme nič. Nie, nezobral by som ani 50 centov, 50 eur, ani 100 eur," uviedol jeden zo zbitých mužov Ivan Chiňar. 

V rómskej osade dohliadajú na poriadok Miestne občianske poriadkové hliadky. Ôsmi členovia sa striedajú v osem hodinových službách. "Robia iba od pondelka do piatka, čiže nerobia ani nočné ani víkendy," uviedol náčelník mestskej poriadkovej služby v Humennom Marián Zub. 

Polícia oboch mladíkov hneď po incidente zadržala a obvinila. "Humenský vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin ublíženia na zdraví dvom mladým mužom z Podskalky vo veku 16 a 18 rokov," dodal Džobanik. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy