Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zastavila ďalšieho Poliaka, ktorý sa po D1 rútil na luxusnom aute
Zdielať na

Polícia zastavila ďalšieho Poliaka, ktorý sa po D1 rútil na luxusnom aute

TRENČÍN / Polícia pokutovala ďalšieho poľského vodiča, ktorý na našich cestách poriadne prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Stalo sa tak len týždeň po tragickej nehode na Orave, ktorej predchádzala šialená jazda troch Poliakov na športových autách. Po čelnej zrážke vtedy na mieste zomrel nevinný vodič zo Slovenska.

Poliak za volantom luxusného auta si pozornosť trenčianskych diaľničných policajtov vypýtal sám. Na poslednú chvíľu sa vopchal pred hliadkujúce vozidlo na diaľnici pred Ilavou v smere na Bratislavu. 

"Vodič vozidla BMW X6 predbehol hliadku diaľničnej polície tesne pred obmedzením z oboch jazdných pruhov do jedného pruhu," informovala policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Riskantná jazda 

V úseku s obmedzenou dopravou prebiehali údržbové práce. Policajti tušili, že vodič BMW sa už nevie dočkať, kedy bude môcť skočiť na plyn. Mali pravdu. "Po prejdení obmedzenia začal ihneď zvyšovať rýchlosť, diaľniční policajti mu radarom namerali rýchlosť jazdy 181 km/hm čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 51 km/h," dodáva Antalová. 

Poliaka, ktorý obiehal jedno auto za druhým, policajti zastavili. Šialená jazda ho vyšla draho. "Diaľniční policajti polskému vodičovi na mieste uložili pokutu vo výške 300 eur," uvádza Antalová.

Mastná pokuta 

Podľa informácii TV JOJ potrestaný Poliak vedel o tragickej dopravnej nehode na Orave, ktorú spôsobili jeho krajania svojou bezohľadnou jazdou na luxusných autách. Pokutu bez slova zaplatil. Polícia však odmieta, že by v tomto období poľovala práve na poľských vodičov. Zameriavajú sa na každého, kto porušuje pravidlá cestnej premávky. 

Prokuratúra vyzvala opäť svedkov, ktorí by mohli vidieť nebezpečnú jazdu troch poľských vodičov, ktorí spôsobili tragickú nehodu na Orave. Ovplyvniť to totiž môže posudzovanie ich konania pred súdom. 

Pozrite si video o šialenej jazde troch Poliakov, ktorí spôsobili smrteľnú nehodu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy