Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Úrady stále hľadajú svedkov tragickej nehody na Orave
Zdielať na

VIDEO: Úrady stále hľadajú svedkov tragickej nehody na Orave

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prokuratúra po polícii opäť vyzýva prípadných svedkov, aby prišli na políciu a vypovedali o nedisciplinovanom jazde vodičov luxusných áut, ktorí spôsobili na Orave smrteľnú nehodu.

K nehode došlo ešte koncom septembra v okolí Dolného Kubína. Vodiči luxusných áut veľmi vysokej rýchlosti predbiehali cez plnú čiaru. Nezvládli však manéver a jedno z nich sa čelne zrazilo s osobným autom. Za jeho volantom sedel 51-ročný otec, ktorý na mieste zraneniam podľahol. 

Polícia už vtedy avizovala, že bude v prípade troch Poliakov, ktorí sa pretekali v luxusných autách, konať nekompromisne. Všetkých ich už obvinili z trestného činu a po dokázaní viny im hrozí trest až do 5 rokov. 

"Prokuratúra opätovne, v súlade s už zverejnenou výzvou polície sa v súvislosti s medializovaným prípadom smrteľnej dopravnej nehody na Orave obracia na verejnosť so žiadosťou o poskytnutie akýchkoľvek dôkazov – najmä očitých svedectiev alebo videozáznamov eventuálnej nedisciplinovanej či až pirátskej jazdy predmetných vozidiel nielen bezprostredne pred časom nehody. Svedkovia sa môžu okrem polície prihlásiť aj na Okresnej prokuratúre Dolný Kubín alebo na Krajskej prokuratúre Žilina. Takéto informácie môžu okrem iného napomôcť pri riešení otázky kvalifikácie konania obvinených osôb," uviedla v oficiálnej výzve hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Polícia má informácie, že traja Poliaci jazdili od Rajeckých Teplíc po frekventovanej ceste až po Oravu. 

 Pozrite si záznam z autonehody: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy