Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hmla a znížená viditeľnosť sa zrejme podpísali pod nehodu šiestich vozidiel
Zdielať na

Hmla a znížená viditeľnosť sa zrejme podpísali pod nehodu šiestich vozidiel

ZVOLEN / Hlavný ťah zo Zvolena na Krupinu v utorok ráno musela uzavrieť polícia. Dôvodom bola hromadná nehoda šiestich osobných áut. Skoro ráno bola na ceste hustá hmla a znížená viditeľnosť, čo sa zrejme pod nehodu podpísalo.

Skoro ráno cestovali desiatky ľudí do práce a cesty v okolí Zvolena tak boli plné áut. Pri zníženej viditeľnosti stačila malá nepozornosť a postupne tu do seba narazilo niekoľko vozidiel. Podľa svedkov dávalo osobné auto prednosť kamiónu, ktorý odbočoval na vedľajšiu cestu, na čo ale ďalšie vozidlá zareagovali neskoro. "Ja som prvý ťukol a potom to už išlo rad radom," uviedol účastník nehody. 

Autá po kolíziách zostali doslova porozhadzované po celej ceste, tento úsek preto policajti uzavreli. "Príčinou bolo nedodržanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Postupne tak v sebe skončilo šesť osobných vozidiel. Tie po zrážkach zablokovali celý frekventovaný ťah. Cesta bola neprejazdná. Dôsledky nehody boli viditeľné najmä na plechoch vozidiel, našťastie, nedošlo k vážnejším zraneniam.

Prichádza obdobie kedy sú kratšie dni, býva hmla aj daždivo a na cestách sa môže šmýkať. Počasie môže ovplyvniť aj vnímanie a pozornosť vodičov. Polícia preto vyzýva na zvýšenie opatrnosti. "Aby prispôsobili svoje schopnosti stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam," dodala Faltániová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy