Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vyšetrovateľ NAKA konal v prípade mužov podozrivých z úkladnej vraždy
Zdielať na

Vyšetrovateľ NAKA konal v prípade mužov podozrivých z úkladnej vraždy

VEĽKÝ KRTÍŠ / Polícia v stredu informovala o zásahu vo Veľkom Krtíši, pri ktorom mala zadržať dvoch mužov podozrivých zo závažného zločinu úkladnej vraždy, ktorá sa stala pred piatimi rokmi v Žiari nad Hronom. O deň neskôr, ako o tom informovali nastal v prípade posun.

Prípad realizovala národná protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry. Ráno vtrhli do bytu v jednom z panelákov, kde zadržali jedného z podozrivých mužov. Druhého spacifikovali na ulici, keď sa viezol na bicykli. Podľa informácií, ktoré zverejnili na sociálnej stránke, práve týchto dvoch mužov podozrievali z úkladnej vraždy poslanca Mareka Rakovského. Toho páchatelia zavraždili pred piatimi rokmi. "Pri tejto úkladnej vražde bol použitý nástražný výbušný systém, ktorý bol umiestnený na spodnej časti vozidla poškodeného," povedal riaditeľ protizločineckej jednotky Branislav Zurian.  

Až do neskorého popoludnia policajti vykonávali domové prehliadky a zaisťovali dôkazy. Obidvoch mužov predviedli na výsluch. Na sociálnej sieti sa vo štvrtok objavila informácia, že jedného z podozrivých mužov prepustili zo zadržania. Malo by ísť o podnikateľa Adriána.  

Informáciu v tomto znení zverejnili v komentároch jeho príbuzní. Hovorkyňa prezídia síce potvrdila, že vyšetrovateľ vzniesol obvinenie iba jednému z týchto mužov, nekonkretizovala však, o ktorého by malo ísť.  "Vyšetrovateľ protizločineckej jednotky NAKA obvinil jednu osobu z trestného činu úkladnej vraždy a spracoval podnet na väzobné stíhanie. Druhá osoba bola po vykonaní procesných úkonov prepustená," oznámila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy