Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA zadržala dvoch podozrivých z úkladnej vraždy. Objasnenie prichádza po piatich rokoch
Zdielať na

NAKA zadržala dvoch podozrivých z úkladnej vraždy. Objasnenie prichádza po piatich rokoch

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V roku 2013 vybuchlo v Žiari nad Hronom vozidlo s 29-ročným miestnym poslancom Marekom Rakovským. Protizločinecká jednotka NAKA v stredu v ranných hodinách zadržala dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy.

Podnikateľ Adrián a živnostník Peter, obidvaja muži sú z Veľkého Krtíša. Podľa polícia majú mať niečo spoločné s vraždou mladého poslanca a advokáta. Marek Rakovský zomrel šokujúcou smrťou. Počas jazdy jeho auto vybuchlo a začalo horieť. Mal iba 29 rokov.

Jedného z mužov, ktorý je podľa polície podozrivý z obzvlášť závažného zločinu, zadržali v stredu skoro ráno. Podľa svedkov ho spacifikovali priamo na ulici, a to iba pár metrov od bytu, kde býva. Zásah pokračoval v záložni, ktorú by mal podľa miestnych obyvateľov vlastniť práve tento muž. Prečo tam ale zasahovali kukláči a policajti, vôbec netušili. 

O pol tretej popoludní pokračovala domová prehliadka v jeho byte. Súčasne od rána zasahoval ďalší tím aj na ulici Hviezdoslava vo Veľkom Krtíši, kde býva druhý z podozrivých mužov. Byt obýva so svojou družkou a ich spoločnou dcérou. Policajti prezreli aj jeho pivnicu a auto zaparkované pred panelákom. Z bytu povynášali niekoľko vrecúšok či obálok. Išlo pravdepodobne o dôležité dôkazy. Muž si po celý čas skrýval tvár pod kapucňou. 

Auto s poslancom a advokátom Marekom Rakovským vybuchlo v roku 2013. Motív doposiaľ nebol známy, no v utorok zverejnila polícia SR na sociálnej sieti informáciu o tom, že sa protizločineckej jednotke NAKA podarilo zadržať dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy. 

Pri policajnej akcii Tornádo vo Veľkom Krtíši spolu s Útvarom osobitného určenia zadržali policajti z Národnej protizločineckej jednotky dve podozrivé osoby z úkladnej vraždy. Pri úkladnej vražde bol použitý nástražný výbušný systém, ktorý upevnili na spodnej časti vozidla. 

Po zadržaní vykonali policajti dve domové prehliadky a prehliadky iných nebytových priestorov.

Dvadsaťdeväťročný poslanec zomrel po explózii auta, v ktorom sedel. Pod jeho sedadlo páchateľ uložil výbušninu. Polícia vtedy pracovala s viacerými variantami, o ktorých neinformovala verejnosť. 

Zásah prebiehal vo Veľkom Krtíši, kde zasahovala NAKA na dvoch miestach. Video z jedného zo zásahov si pozrite tu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy