Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zo školy rovno do nemocnice. Chlapcov zrazilo auto na priechode
Zdielať na

Zo školy rovno do nemocnice. Chlapcov zrazilo auto na priechode

HUMENNÉ / Zo školy sa vracali domov, no namiesto toho skončili v nemocnici. Do dvoch školákov malo podľa polície auto naraziť priamo na priechode pre chodcov. Kým vodič tvrdil, že mu náhle vošli do cesty, chlapci sa bránia, že auto zo zákruty vyletelo priamo na nich.

Stalo sa to krátko po jednej popoludní. Chlapci sa vracali domov zo školy. Bezprostredne po kolízii sa jeden z chlapcov zdvíhal iba ťažko. Reakcia vodičky, ktorá okolnosti videla z vedľajšieho jazdného pruhu okamžite prehovorila k vodičovi. "No ale vy ste poriadne vyleteli." 

"Ja som išiel z kruhového objazdu a išiel som pomaly. No a teraz pozerám, vstúpili mi do cesty, hneď som hamoval," povedal Michal, vodič auta. 

Vodič už ale zrážke zabrániť nedokázal. Jeden zo školákov zrejme hlavou rozbil čelné sklo. Jeho 12-ročný spolužiak sa sťažoval na bolesť ruky. "Obaja pacienti utrpeli ľahšie poranenia. Po ošetrení boli prevezení na chirurgické oddelenie do humenskej nemocnice," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Za volantom auta sedel muž z Jasenova. Po nehode sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. "Vstúpili mi do cesty. Nemal som možnosť zastaviť," bráni sa vodič auta. Chlapci naopak vraveli, že vodič išiel prirýchlo a že vodička v druhom pruhu im narozdiel od neho dávala prednosť. 

Okolnosti a mieru zavinenia jednotlivých účastníkov prešetria dopravní policajti.

K podobnej nehode s tragickým koncom došlo pred pár dňami v okrese Žiar nad Hronom. Chodkyňu zrazil 21-ročný mladík: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy