Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Napadol družku a podrezal si žily. Násilník si vypočul rozsudok
Zdielať na

Napadol družku a podrezal si žily. Násilník si vypočul rozsudok

FIĽAKOVO / Pred dvoma týždňami vo Fiľakove 35-ročný muž surovo napadol svoju bývalú družku. Potom si podrezal žily a z jej bytu ušiel. Policajti ho našli po niekoľkých hodinách. Gregora vtedy obvinili, no skončil v nemocnici. Momentálne je už ale za mrežami.

Gregor (35) bol približne dva týždne hospitalizovaný na psychiatrii. Z nemocnice ho eskortovali priamo do policajnej cely, odtiaľ na výsluch pred sudcu. Vyšetrovateľ aj prokurátor navrhli, aby ho stíhali väzobne. Gregora priviezli na súd policajti, ešte stále mal obviazané obidve ruky a pôsobil skleslo, až dezorientovane. Z pojednávacej miestnosti odchádzal v putách. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí do väzby obvineného Gregora A. z dôvodu preventívnej väzby, to znamená z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla Nina Spurná, hovorkyňa KS.

​Gregor je obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, za čo mu hrozí väzenie na 4 až 10 rokov. Napadol svoju bývalú družku, keď si po rozchode prišiel do jej bytu pre zvyšné oblečenie. "Určite to bol len nejaký zámer dostať sa ku mne do bytu," tvrdí napadnutá žena. Kým ona stála otočená chrbtom, muž zrejme v kúpeľni zobral uterák a skrýval ho za chrbtom. Veroniku potom strčil na zem a sadol si na ňu. "Kľakol si na ruky a začal ma škrtiť uterákom. Nevedela som sa brániť. Ani dýcha a rukami, a nohami som darmo kopala," opísala situáciu napadnutá Veronika.

Hrdlo jej zvieral nielen uterákom, ale následne aj dlaňami. Päsťami ju niekoľkokrát udrel do tváre. Mladá žena myslela na najhoršie. Jej bývalý partner po chvíli prestal útočiť, čo bolo dôvodom netuší. Potom prišiel ďalší desivý moment. "Vtedy, keď som ho nevidela, musel stáť pri okne v kuchyni. Tam si podrezal žily. Krv bola všade," povedala napadnutá. 

​O tom, čo prežila, hovorila aj s odstupom času so slzami v očiach. Ešte stále má strach, že sa Gregor objaví v jej blízkosti a ešte väčšmi jej ublíži. "Psychicky som na tom úplne zle. Potrebujem odbornú pomoc. To neznamená, že som sa zbláznila, ale to sa proste nedá stráviť," dodáva napadnutá žena. 

Obvinený muž zostane za mrežami pravdepodobne až do súdneho pojednávania. Voči rozhodnutiu sudcu totiž sťažnosť nepodal. Je teda právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy