Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Útok psa, vyhrážky a škrtenie. To všetko zažila za jeden deň 23-ročná Veronika
Zdielať na

Útok psa, vyhrážky a škrtenie. To všetko zažila za jeden deň 23-ročná Veronika

VYSOKÁ NAD UHOM / Hrôzostrašný deň prežila 23-ročná Veronika z obce Vysoká nad Uhom. O rok starší Stano ju na dvore jej rodinného domu začal škrtiť a vyhrážať sa jej, že ju zabije. Mladej ženy sa išiel zastať jej otec, no agresor zaútočil aj na neho. Mladík napokon odišiel domov, ale o pár hodín sa vrátil späť. Vtedy už museli zasiahnuť aj policajti.

Stano aj Veronika sa poznajú už dlho. Bývajú totiž na jednej ulici. Doteraz sa však zaobišli bez konfliktov. Ten posledný vznikol po napadnutí stredoázijským ovčiakom. "Ja som išla po chodníku a len sekunda čo som sa otočila, tak on ho na mňa buď pustil, alebo sa mu vytrhol, to už neviem. Raz ma uhryzol do lýtka a potom do stehna," opisuje strašný zážitok Veronika. 

Domy oboch rodín sú od seba vzdialené len pár metrov. K tomu ďalšiemu incidentu došlo potom, ako na Veroniku zaútočil pes. "Ešte vykrikoval, že môj Maxík si splnil svoju úlohu," povedala Veronika. 

Útoky a vyhrážanie

Zranenú mladú ženu utekal ratovať otec a na pomoc jej zavolal záchranárov. Medzitým sa ale na dvore ich domu objavil aj 24-ročný majiteľ psa. Namiesto prejavenia ľútosti ich ale začal atakovať. Vyhrážal sa im smrťou. "Otca chytil pod krk, potom chytil mňa, no mňa odstrčil a zas otca napadol," pokračuje Veronika. 

Vrátil sa späť 

Vyhrotenú situáciu prišiel upokojovať mladíkov otec, ktorý ho násilím odviedol domov. Agresor si ale nedal povedať a o pár hodín neskôr sa do susedovho domu vrátil späť. V tom čase bola vo vnútri len sama dôchodkyňa. Stana ešte v ten večer spacifikovali policajti, ktorí ho previezli na oddelenie."Z prečinu porušovania domovej slobody, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu výtržníctva obvinil 24-ročného muža z okresu Michalovce," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Momentálne by sa mal mladík nachádzať vo vyšetrovacej väzbe. Veronika bude mať na tento deň spomienky do konca života. A síce sedem rán a šesť zašitých. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy