Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Facky a škrtenie. Pri rozchode páru musela zasahovať polícia a záchranári
Zdielať na

Facky a škrtenie. Pri rozchode páru musela zasahovať polícia a záchranári

FIĽAKOVO / Surovo sa vyvŕšil na bývalej družke. Gregora (36) už vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Muž je momentálne hospitalizovaný na psychiatrii. Potom, čo v byte vo Fiľakove zbil svoju expriateľku, zobral do ruky nôž a ublížil aj sebe. Policajti ho hľadali niekoľko hodín.

Partneri spolu bývali asi dva roky, no podľa susedov sa pred niekoľkými dňami rozišli. Gregor si v osudné popoludnie prišiel k bývalej partnerke pre osobné veci. V jej byte ju nakoniec surovo napadol. Mladú, 28-ročnú ženu mal strčiť na zem, sadnúť si na ňu a začať ju škrtiť. Potom ju asi 10-krát udrel do tváre. "Sťažovala sa na bolesti v oblasti hlavy a krku. Pri pravom oku mala hematóm a drobné odreniny," opísala stav mladej ženy Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej služby Falck

"Po tom, ako napadol bývalú družku, spôsobil zranenia aj sám sebe," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ B. Bystrica. 35-ročný muž mal v kuchyni vytiahnuť nôž a dorezať sa. "Bola som veľmi prekvapená, lebo samá krv bola na chodbe," opísala miesto svedkyňa udalosti. 

Dobitej žene sa našťastie podarilo privolať pomoc, násilník ale medzitým ušiel na aute. Policajti ho začali okamžite hľadať. Jeho auto krátko na to vypátrali pri obci Šurice, čo je asi 12 kilometrov od Fiľakova. Podozrivý muž v ňom ale nesedel. Policajti v hľadaní pokračovali. "Do neskorých večerných hodín sme vykonávali pátranie. Muža sa nakoniec podarilo vypátrať v okolí Gemerského Jablonca," povedala Petra Kováčiková.

Jeho zdravotný stav si ale taktiež vyžadoval zásah zdravotníkov. Hovorkyňa záchranárov potvrdila výjazd o ôsmej večer k pacientovi s početnými reznými ranami na tele. "Po ošetrení bol prevezený na chirurgické oddelenie do nemocnice v RS," informovala Katarína Načiniaková.

Obvinený muž je stále hospitalizovaný v rimavskosobotskej nemocnici. "Odbor kriminálnej polície v Lučenci v súčasnosti vykonáva všetky procesné úkony. Voči 35-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie za pokus zločinu ublíženia na zdraví. Za takýto skutok mu prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodala hovorkyňa KR PZ B. Bystrica.

Na východe mladík napadol matku mačetou. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy