Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Napadol Maslák policajta vo väzbe? Súd nedokáže vyniesť verdikt
Zdielať na

Napadol Maslák policajta vo väzbe? Súd nedokáže vyniesť verdikt

BRATISLAVA / Muž, ktorý si odpykáva trest za vydieranie, mal priamo vo väzbe napadnúť policajta. Súd v tomto prípade ani po dlhých deviatich rokoch nedokáže vyniesť verdikt. A dokazovanie viny či neviny nepokročilo ani v utorok.

Miroslav Maslák, obvinený v kauze útoku na verejného činiteľa, sa postavil pred senát Okresného súdu Bratislava 1. Skutok sa mal stať ešte v roku 2009, kedy mal podľa obžaloby Maslák priamo v bratislavskej väznici udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Vinu odmieta.

Dokazovanie malo v tomto prípade pokračovať výsluchom dvoch znalcov z odboru psychiatrie, ale ani jeden z nich sa na pojednávanie nedostavil. Prokurátor navrhol, aby prečítali ich výpoveď. Obžalovaný s tým nesúhlasil, čo predseda senátu označil za zákonnú prekážku v pojednávaní.

"Súd bude zisťovať dôvod neprítomnosti znalcov, pričom jeden z nich mal vykázané doručenie predvolania," informuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Súd odročil hlavné pojednávanie na neurčito. Maslák, ktorého viaceré médiá v minulosti považovali za obávaného muža podsvetia na Považí, si v súčasnosti odpykáva 10-ročný trest pre vydieranie podnikateľov v susednom Česku. Ten mu vymerali tamojšie súdy. Na Slovensko ho previezli v roku 2015. Naposledy sa objavil pred súdom začiatkom júla v rovnakej kauze, kedy ho eskortovali z banskobystrického ústavu na výkon trestu. Pre neprítomnosť obhajcu sa však takisto nemohlo pojednávať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy