Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladík napadol muža, ktorý žije na ulici v jeden deň dvakrát. Vytiahol na neho nôž
Zdielať na

Mladík napadol muža, ktorý žije na ulici v jeden deň dvakrát. Vytiahol na neho nôž

NITRA / Devätnásťročný mladík s nožom v ruke lúpežne prepadol 40-ročného muža. Chcel od neho peniaze a mobilný telefón. Keď zistil, že Jozef nič nemá, napadol ho nožom. Krátko po čine ho v uliciach Nitry zadržali policajti.

Lupič sa pokúsil Jozefa prepadnúť v ten istý deň dvakrát. Najskôr ho pripravil o značkovú šiltovku, pričom sa mu aj vyhrážal. "Vytiahol nôž, mal ho na retiazke a hovorí dopichám ťa, ak mi nedáš. Hovorím, tu máš ja sa nedám dopichať za jednu čapicu," uviedol Jozef, prepadnutý muž. 

Po asi troch hodinách sa všetko zopakovalo, ten istý maskovaný lupič Jozefa znova prepadol. "Mal šatku,  bol zamaskovaný. Vytiahol nôž a vraví, daj mi telefón a peňaženku. Ja vravím, že nemám," dodal Jozef, prepadnutý muž. To mladíka tak nahnevalo, že prepadnutého muža z ničoho nič fyzicky napadol. Udieral ho päsťami. "Ma zostrelil dole, buchol ma o zábradlie a padol som na zem a povláčil ma," dodal Jozef. 

Počas bitky Jozef údajne odpadol. Lupiča to ale vôbec neodradilo a dokonca mal použiť nôž. Muž má po útoku povrchovo dorezané nohy, ruky a po tele modriny. Jozef zavolal pomoc a po mužovi rozbehli pátranie policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky. Prehľadávali ulice a lupiča sa im po niekoľkých minútach podarilo nájsť a zadržať. "Devätnásťročný Michal bol vyšetrovateľom policajného zboru obvinený zo zločinu lúpeže so zbraňou," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. 

Mladík je momentálne v policajnej cele a bol daný návrh na jeho vzatie do väzby. V najbližších hodinách o všetkom rozhodne súd. Prepadnutý Jozef, ktorý žije na ulici, na to čo sa stalo tak ľahko nezabudne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy