Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž čelí obvineniu z pokusu o znásilnenie len 12-ročného dievčaťa. Tvrdí, že je nevinný
Zdielať na

Muž čelí obvineniu z pokusu o znásilnenie len 12-ročného dievčaťa. Tvrdí, že je nevinný

IŇAČOVCE / Dvadsaťtriročného Tomáša z obce Iňačovce polícia obvinila z pokusu o znásilnenie 12-ročného dievčaťa. Tvrdí to jej mama, ktorá sa podľa vlastných slov v noci zobudila na hlasný krik svojej dcéry. Údajný násilník ale všetko popiera. Za pravdu mu dal aj sudca, ktorý ho napriek vážnym obvineniam do väzby neposlal.

Incident sa mal údajne udiať okolo jednej hodiny v noci. Tomáš sa mal v tom čase vkradnúť do izby, v ktorej spala matka so svojimi ôsmimi deťmi. Za svoju obeť si mal vybrať iba 12-ročnú Kamilu. "Pritlačil jej ústa, aby bola ticho. Obchytkával ju na prsiach a tričko na nej roztrhal," uviedla matka údajnej obete Jarmila Gurguľová. 

Dievčaťu sa podľa matkiných slov podarilo vytrhnúť mu z rúk a zavolať o pomoc. "Začala kričať na mamu. Mama, mama vstaň, lebo niekto tu je. Tak ja som vstala a bila som ho po ústach," povedal Jarmila Gurguľová. Tomáš mal vraj hneď potom ujsť. Dievča sa ale z hrozivého zážitku podľa slov matky dlho nevedelo spamätať. "Veľmi plakala. Chcel ju znásilniť," povedala jej matka. 

"Vyšetrovateľ policajného zboru z pokusu zločinu znásilnenia a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 23-ročného muža," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Tomáš skončil na niekoľko dní v policajnej cele. Prokurátor pre neho žiadal väzbu, no súd rozhodol, že stíhaný bude na slobode. "Dôvody prokurátora o obave z pokračovania v trestnej činnosti považoval súd za nekonkrétne," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

"Zobrali zo mňa DNA, lebo to nie len tak, dať niekoho do basy. Pustili ma, lebo nemajú na mňa dôkazy," povedal obvinený muž Tomáš Nistor. Názor matky obete je ale iný. "On klame, že to nie je pravda, ale je," povedala. 

Obvinený muž, ktorý je otcom štyroch detí si ale stojí za tým, že Kamilina matka si celý príbeh vymyslela. Vraj to urobila len preto, aby uchránila samú seba. "Jej synovia hovorili, že tam mala druhého muža, lebo jej muž je v base, no a ona sa bojí, že keď príde, tak s ňou nebude. Dievča naviedla, aby na mňa dala pokus o znásilnenie, ale ja toho nie som schopný, ja sa tu dobre správam," povedal obvinený. 

"Vzhľadom na citlivosť uvedeného prípadu bližšie informácie nie je vhodné poskytnúť," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy