Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nechal som ti pod autom bombu, napísal bývalý vojak. Po evakuácii ulice našli pod autom zákusok
Zdielať na

Nechal som ti pod autom bombu, napísal bývalý vojak. Po evakuácii ulice našli pod autom zákusok

TRENČIANSKE TEPLICE / Jeho žart zostal nepochopený, navyše ho zatkla polícia. Mimoriadne kuriózny prípad sa stal v Trenčianskych Tepliciach. Bývalý vojak z povolania si chcel zrejme udobriť rozhádanú kamarátku. Spôsob, aký zvolil mal za následok policajné manévre a zásah pyrotechnika.

Pred jedným z penziónov v Trenčianskych Tepliciach pípla 43-ročnej Kataríne na mobile sms od známeho, s ktorým sa mala predtým ostro pohádať. Muž v správe uviedol, že jej dal pod auto bombu. Vystrašená žena kontaktovala políciu. Pod vozidlom skutočne niečo bolo. "Policajti našli podozrivý predmet pod ľavým predným kolesom zaparkovaného auta," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová.

Polícia ihneď konala a celú ulicu uzavrela. Z penziónu a blízkeho okolia evakuovali desiatky ľudí. Pre hroziaci výbuch dorazili na miesto hasiči i zdravotní záchranári. "Oznámenie sme nepodcenili, nakoľko sa mal žene prostredníctvom sms vyhrážať jej známy," povedala Antalová. Vozidlo a jeho okolie prehľadal pyrotechnik oblečený v špeciálnom ochrannom odeve. Podozrivý predmet spod auta vytiahol a zrejme mu bolo hneď jasné, že nejde o žiadnu bombu. Balíček bol príliš ľahký. "Po dôkladnej prehliadke pyrotechnik zistil, že sa nejedná o nástražný výbušný systém," dodala Antalová. 

Mužovi vtip nevyšiel tak ako si predstavoval 

Podľa informácií, ktoré TV JOJ zistila priamo na polícii mal byť podozrivý predmet uložený pod autom iba obyčajný zákusok. Sladkosť bola zabalená v papierovom obale. Zo strany muža tak zrejme malo ísť iba o žart. U polície mu to ale len tak ľahko neprejde. "Muža podozrivého z uvedeného skutku sme zadržali a obmedzili na osobnej slobode," povedala Antalová. 

Muž myslel zrejme kalorickú bombu, no jeho kanadský žartík nenašiel pochopenie u rozhádanej kamarátky ani u polície. Bývalému vojakovi bude zrejme hroziť až ročné väzenie. "Začali sme trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečné vyhrážanie," dodala Antalová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy