Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič so zimnými pneumatikami spôsobil nehodu. Nižšiu rýchlosť si všimol neskoro
Zdielať na

Vodič so zimnými pneumatikami spôsobil nehodu. Nižšiu rýchlosť si všimol neskoro

ZVOLEN / Päťdesiatročný vodič na výjazde zo Zvolena neskoro zareagoval na dopravnú značku označujúcu práce na ceste a spôsobil nehodu troch vozidiel, z toho dvoch kamiónov. Auto, na ktorom mal podľa polície nesprávne nasadené pneumatiky, zle brzdilo. Sedemdesiatročná pani, ktorú viezol, skončila s viacerými zlomeninami v nemocnici.

Na ceste medzi Zvolenom a Krupinou pracujú v týchto dňoch cestári. Asfaltujú vozovku, rýchlosť je tu obmedzená na 50, čo si údajne 50-ročný vodič Felicie všimol príliš neskoro. Narazil do pred ním idúceho kamióna a odtiaľ ho odrazilo do protismeru, kde nabúral do ďalšieho vozidla. "Som myslel, že to nebude prudké, ale bolo to ako náraz do steny," uviedol vodič. 

V zdemolovanom aute viezol svoju tetu. Tá utrpela viacero zlomenín a záchranári ju previezli do nemocnice vo Zvolene. "Mal zimné gumy, predné. Každá bola od iného výrobcu, navyše jedna založená opačne," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Na ceste bolo vidieť iba stopu po brzdení jedného kolesa. Vodič sa tak zrejme nevyhne pokute. Nehoda auta a dvoch nákladiakov zablokovala hlavnú cestu a vodiči sa museli pripraviť na dlhé kolóny.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy