Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nebezpečná látka na plavárni ohorzila 16 ľudí. Ošetrovali aj škôlkarov
Zdielať na

Nebezpečná látka na plavárni ohorzila 16 ľudí. Ošetrovali aj škôlkarov

RIMAVSKÁ SOBOTA / Návštevníci plavárne zažili poplach. Museli ich z priestorov evakuovať a to pre problém, ktorý nastal počas manipulácie s chemikáliou v prízemných priestoroch. Zápach sa rozšíril aj k bazénom.

V tom čase boli na plaveckom výcviku aj malí škôlkári. O probléme ich upovedomili zamestnanci plavárne, budovu museli ihneď všetci opustiť. "Plavčík nás upozornil na to, že sa vyliala nejaká chemická látka a preto musíme hneď opustiť priestory. Ja som išla zobrať moje deti, na ústa som im dala uteráky, aby sme to nevdychovali a hneď sme ich evakuovali," opísala situáciu učiteľka Zuzana Trnavská.

Vo vnútri boli okrem 8 škôlkárov aj ďalšie dieťa, dospelí návštevníci a zamestnanci. Spolu evakuovali 16 ľudí. Asi tri deti pokašliavali, minimálne s jedným z nich navštívili rodičia lekára. Malo podráždenú sliznicu. Záchranári ošetrili aj muža, ktorý s chemikáliou pracoval. "Hneď sme volali na toxikologický úrad do Bratislavy, samozrejme, že sme upovedomili rodičov detí," poznamenala riaditeľka Materskej školy Andrea Ternóczka. Po príchode do škôlky už ale podľa riaditeľky nemalo žiadne dieťa zdravotné problémy.

Na miesto dorazili hasiči aj policajti, ktorí zisťovali, čo sa vlastne stalo. Zamestnanec tu mal z bandasky do bandasky prelievať chlórňan sodný, s ktorým dennodenne pracuje a využívajú ho na chlórovanie vody.  "V priestore chodby strojovne počas prelievania neznámej tekutiny došlo k chemickej reakcii," vyjadrila sa hovorkyňa polície Mária Faltániová.

"Bolo to cítiť hlavne v tej plavárni a už keď sme prechádzali cez umyvárku a šatňu tak tam sme zatvorili dvere, nebolo cítiť nič. My sme to stihli asi v tom momente, kým sa to nerozšírilo," pokračovala riaditeľka škôlky. Polícia začala v prípade aj trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohorzenia. Prípad stále vyšetrujú, pričom plaváreň bola celý deň zatvorená.

Žena svojho manžela počas hádky dobodala nožom. Jej trest sa ale môže odložiť. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy