Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muži sa stali obeťami podvodu. Policajti im museli zhabať autá
Zdielať na

Muži sa stali obeťami podvodu. Policajti im museli zhabať autá

HUMENNÉ / Muž za svoje auto každý mesiac poctivo platil. Odrazu ale pri jeho dverách zazvonili policajti a povedali mu, že auto bolo kradnuté. Anton zo Zbudského Dlhého tak prišiel o peniaze aj auto. Vozidlo mu mal predať muž z michalovského okresu. Oklamaný taktiež skončil aj jeho brat.

Anton sa s predajcom dohodol, že sumu 4000 eur za auto bude splácať postupne. Kupec zaplatil 500 eurový preddavok a každý mesiac splácal po 100 eur. Až po vyplatení celej sumy sa mal realizovať prepis vozidla. K tomu však nedošlo. Po pol roku na dvere zaklopali policajti. "Na auto bolo pátranie, prišli žandári. Ja som dal žandárom auto. A teraz nemám ani peniaze, ani auto," povedal poškodený Anton Danko.

Anton za obdobie splácania stihol mužovi vyplatiť 1250 eur. Muž vysvetľuje, že sa spojil s predávajúcim, no ten mu podľa jeho slov napriek sľubom odobraté auto iným vozidlom nenahradil. Anton sa preto obrátil na políciu. A rovnako urobil aj jeho brat. Ten mal mužovi z michalovského okresu postupne vyplatiť bezmála 2000 eur. Aj v tomto prípade malo ísť o auto, ktorého majiteľom bola tretia osoba.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. "Zákon pri tomto skutku v prípade dokázania viny stanovuje trest odňatia slobody až na dva roky," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Pozrite si reportáž o nešťastí dvoch bratov. Obom zostali úplne zdevastované autá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy