Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči od noci zasahovali pri Liptovskom Jáne. Horela drevená chata
Zdielať na

Hasiči od noci zasahovali pri Liptovskom Jáne. Horela drevená chata

LIPTOVSKÝ JÁN / V doline za Liptovským Jánom horela v noci drevená chata. Niekoľko rokov chátrajúci objekt plamene úplne zničili. Nateraz všetko nasvedčuje tomu, že požiar má na svedomí podpaľač. Hasiči na mieste zasahovali takmer 10 hodín.

"Jedná sa o horskú chatu o rozmeroch 20 na 10 metrov, ktorá je neobývaná, odpojená od elektrickej energie," uviedol veliteľ zásahu Ľubomír Štepita. 

Hasičov privolali pred druhou hodinou v noci. Na miesto dorazili s piatimi kusmi techniky. Chata, ktorá približne 10 rokov nefunguje už bola celá v plameňoch, horel aj blízky les.

Hasiči obkolesili požiar zo všetkých strán, prioritou bolo, aby sa nerozšíril ďalej do lesa. Po lokalizácii začali objekt postupne rozoberať. Celá akcia im trvala asi 10 hodín. Objekt aj pozemok vlastnia podnikatelia z Ruska. Podľa starostu sa mala chátrajúca stavba búrať a na jej mieste má vyrásť hotel. Škodu predbežne odhadli na 50 tisíc eur, prípadom sa zaoberá aj polícia.

Vyšetrovanie potvrdilo prvotné dohady, chatu podpálil niekto úmyselne. "V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," informoval policajný hovorca Radko Moravčík. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy