Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nishit obžalovaný z vraždy 37-ročného futbalistu zostane nakoniec vo väzbe
Zdielať na

Nishit obžalovaný z vraždy 37-ročného futbalistu zostane nakoniec vo väzbe

BRATISLAVA / Slovenský občan indického pôvodu Nishit T., ktorý je obžalovaný v kauze smrteľného pobodania 37-ročného Branislava v centre Bratislavy, nakoniec ostane vo väzbe. Po tom, ako okresný súd rozhodol o jeho prepustený na slobodu podal prokurátor sťažnosť. Rozhodnúť tak musel krajský súd.

Krajský súd v Bratislave vyhovel sťažnosti prokurátora a zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava I z júla, ktorým obžalovaného prepustil na slobodu.

"Dôvodom rozhodnutia odvolacieho súdu je skutočnosť, že sa nestotožnil s názorom okresného súdu, že existujú mimoriadne okolnosti, ktoré sú podmienkou pre nahradenie väzby pri obzvlášť závažnom zločine," informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Záblesk slobody

Nishit T. bol pôvodne vzatý do väzby pre hrozbu úteku. Okresný súd však v júlovom rozhodnutí skonštatoval, že je možné väzbu nahradiť dohľadom probačného a mediačného úradníka, odobratím pasu a využitím monitorovacieho zariadenia. Obeťou skutku, z ktorého je v tomto prípade obžalovaný Nishit T., bol 37-ročný Branislav.

Krvavá noc

Obžalovaný je pre trestný čin vraždy a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Incident sa odohral v októbri 2017 v nočných hodinách v centre Bratislavy. Obžalovaný sa dostal s dvoma mužmi do fyzického konfliktu, pričom Nishit T. následne použil nôž. Poškodenému Branislavovi spôsobil zranenia na krku, ktorým podľahol. Zároveň nožom na brade a hrudi obžalovaný poranil aj jeho kamaráta Volodymyra. Do niekoľkých desiatok minút Nishita T. polícia zadržala. 

Sebaobrana 

Ind obvinenia ale popiera a tvrdí, že konal v sebaobrane. "Zrazu ma zastavili traja muži, začali ma strkať, biť a verbálne urážať rasistickými slovami," povedal Nishit na súde. "Klient s obžalobou nesúhlasí, je mu veľmi ľúto čo sa stalo, ale konal v nutnej obrane," dodáva jeho obhajca. "No ak dve rany pre mňa a 5 rán pre kamaráta je sebaobrana, tak neviem," pochybovačne skonštatoval kamarát zosnulého, ktorého Ind údajne tiež napadol. 

Ako súd vyhodnotí videozáznami a svedecké výpovede bude známe na ďalšom pojednávaní. To je naplánované na 8. októbra tohto roka. Vtedy by mohol padnúť aj prvostupňový verdikt.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy