Skoro jasno
15°
Bratislava
Súd rozhodoval o prepustení Nishitu na slobodu. Obžalovaný je z vraždy futbalistu
Zdielať na

Súd rozhodoval o prepustení Nishitu na slobodu. Obžalovaný je z vraždy futbalistu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Nishit, ktorý začiatkom októbra v centre Bratislavy podľa obžaloby bodol futbalistu Branislava tak, že krátko po útoku zomrel, stál opäť pred okresným súdom. Ten ešte koncom júla rozhodol o jeho prepustení na slobodu. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Na Okresnom súde v Bratislave v stredu súd prejednával prípad obžalovaného Nishitu T. Súd médiá informoval, že ešte dňa 27. júla rozhodol o prepustení obžalovaného na slobodu. Väzbu nahradil dohľadom, monitorovacím zariadením a obžalovaný musí odovzdať pas a nosiť monitorovací náramok. 

Rozhodnutie ale nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť, rozhodovať bude vo veci ešte krajský súd. Hlavné pojednávanie potom pokračovalo čítaním listinných dôkazov. Sudca čítal výpovede policajtov, ktorí Nishitu krátko po čine zadržali.

Podozrivý muž totiž po čine odišiel, cestou zahodil do kanála nôž. Ihneď po ňom začali pátrať policajné hliadky. Jedna z nich ho zastihla neďaleko michalskej brány. Najskôr sa mal tváriť, že ich nepočuje. Potom si všimli, že má vo vrecku ďalší nôž a snaží sa ho vytiahnuť. "Hneď na to bol vykonaný služobný zákrok v spolupráci s hliadkou. Bol viackrát poučený o tom, že je podozrivý zo spáchania trestného činu," vypovedal jeden z policajtov. 

Prokuratúra viní obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Ten to však popiera a tvrdí, že konal v sebaobrane. "Zrazu ma zastavili traja muži, začali ma strkať, biť a verbálne urážať rasistickými slovami," povedal Nishit na súde. "Klient s obžalobou nesúhlasí, je mu veľmi ľúto čo sa stalo, ale konal v nutnej obrane," dodáva jeho obhajca. "No ak dve rany pre mňa a 5 rán pre kamaráta je sebaobrana, tak neviem," pochybovačne skonštatoval kamarát zosnulého, ktorého Ind údajne tiež napadol. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy