Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na nelegálnej skládke našli doklady zosnulého muža a kópie občianskych
Zdielať na

Na nelegálnej skládke našli doklady zosnulého muža a kópie občianskych

KRVAVÉ ŠENKY / Doklady s osobnými údajmi viacerých ľudí na nelegálnej skládke odpadu, patrili podľa informácií Televízie JOJ zosnulému mužovi, ktorý pracoval pre viaceré firmy. O prípade z Krvavých Šenkov pri Nitre sme informovali pred vyše mesiacom. Okrem iného tam boli vyhodené aj kópie občianskych preukazov.

Podľa informácií, ktoré televízia JOJ získala, dokumenty s osobnými údajmi na lúku vyhodili príbuzní muža, ktorí kedysi pre firmy pracoval. Po mužovej smrti našli príbuzní v dome zmluvy s poskytovateľmi káblových a internetových služieb.

Údajne počas toho, ako nehnuteľnosť vypratávali, ich tam vyviezli. Vytvorili tým nelegálnu skládku. "Uvedený skutok evidujeme ako priestupok na úseku životného prostredia a vec bola odstúpená na okresný úrad," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Osobné údaje na smetisku 

Čo sa týka toho, že na lúke ležali kompletné údaje viacerých ľudí, tak polícia túto vec komunikuje s úradom na ochranu osobných údajov. "Naďalej prebieha preverovanie a po vyhodnotení rozhodneme ako budeme naďalej vo veci konať," vraví Bruchterová. 

Nelegálnu skládku objavil náhodne Vladimír Lieskovský. Ležali tam zmluvy, na ktorých boli celé mená, adresy, telefónne čísla a dokonca aj podpisy ľudí. "Absolútne nezodpovedné a facka ochrane osobných údajov a vôbec tej dôležitosti, ktorá sa dáva ochrane osobných údajov," hovorí Vladimír. 

Čo s dokladmi? 

Išlo približne o asi 1500 strán. Síce už neplatné zmluvy obsahovali aj rodné čísla a kópie občianskych preukazov. Chybu zrejme urobil zosnulý muž, ktorý už dávno pre spoločnosti nepracoval. Muž, ktorý doklady objavil a je zhodou okolností právnik má na vec jasný názor. Takéto doklady by mali byť skartované. 

Pozrite si archívnu reportáž o ochrane osobných údajov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy