Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Marián Kočner ostáva vo väzbe. Rozhodol tak aj Najvyšší súd
Zdielať na

Marián Kočner ostáva vo väzbe. Rozhodol tak aj Najvyšší súd

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Aj Najvyšší súd zamietol sťažnosť podnikateľa Mariána Kočnera po tom, ako Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici neodklepol jeho žiadosť o prepustenie z väzby. Dôvody väzby podľa neho trvajú naďalej.

"Senát najvyššieho súdu SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Mariana K. zamietol ako nedôvodnú. Najvyšší súd sa v plnej miere stotožnil s rozhodnutím prvostupňového súdu," stojí v stanovisku súdu s tým, že dôvody väzby nezmenene trvajú naďalej.

Kočner podal ešte v júli žiadosť o prepustenie z väzby. O vzatí obvineného do väzby rozhodol na konci júna Najvyšší súd SR. Naopak, exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska ponechal na slobode. Obaja muži čelia obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Dôvod, pre ktorý Najvyšší súd uvalil na Mariána Kočnera väzbu, je podľa predsedu senátu ten, že u neho existuje podozrenie na páchanie "vysokosofistikovanej trestnej činnosti" v dlhom časovom horizonte. Naopak, hrozbu, že bude ovplyvňovať vyšetrovanie, napríklad aj prostredníctvom zatajovania, kde sa nachádzajú miliónové zmenky, súd ako väzobný dôvod neuznal.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy