Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vodič pod vplyvom alkoholu podľa svedkov vošiel do protismeru. Čelná zrážka stála život 54-ročného muža
Zdielať na

Vodič pod vplyvom alkoholu podľa svedkov vošiel do protismeru. Čelná zrážka stála život 54-ročného muža

HUMENNÉ / Otec so synom mali v pondelok namierené domov, otec sa ale k rodine už nevráti. Za Humenným im cestu skrížilo iné auto. Jeho vodič bol pod vplyvom alkoholu a paradoxne podľa záchranárov z hrozivo vyzerajúcej kolízie vyviazol najlepšie. Otca so synom záchranári prevážali do nemocnice, no napriek ich snahe 54-ročný muž zraneniam podľahol.

Nehoda sa stala krátko po pol deviatej večer na výjazde z Humenného. Zasahovať tu museli všetky záchranné zložky. V aute sa podľa polície viezli otec so synom z obce Brekov. Päťdesiatštyriročný muž zostal vo vozidle zakliesnený a vyslobodiť ho museli hasiči. "Jednotka po príchode na miesto zásahu začala s rozoberaním konštrukcie auta, v ktorom bol zakliesnený spolujazdec," povedal hasič z Humenného Radoslav Tovarňak. 

Na mieste sa vystriedali viaceré záchranky. Tie zranených postupne prevážali do nemocnice. Dvadsaťdvaročný syn, ktorý auto šoféroval, skončil so stredne ťažkými zraneniami. Jeho otec sa ale už domov nevráti. "Utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom, ani po veľkej snahe záchranárov sa ho nepodarilo oživiť," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Na mieste nehody sme sa dozvedeli, že otec so synom vychádzali z Humenného v smere na Brekov, keď z vedľajšej cesty vyšlo vozidlo, ktoré šoféroval 68-ročný Humenčan. Ten mal podľa svedkov prejsť do protismeru. Dychová skúška bola v jeho prípade pozitívna. Podľa záchranárov mal iba ľahké zranenia. "Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške. Adam s negatívnym výsledkom, Jozef s výsledkom 0,82 promile," povedal dopravný inžinier Ľubomír Černega.

V aute mal so sebou aj psíka. Po nehode sme ho odviezli k veterinárovi. Po pár hodinách zomrel na krvácanie do pľúc. "Z dopravnej nehody sú v humenskej nemocnici hospitalizovaní ďalší dvaja pacienti, obaja v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Či sa nehoda naozaj stala tak ako na mieste opísali svedkovia, prešetria policajti. "Okolnosti ako aj miera zavinenia oboch účastníkov bude známa až po skončení vyšetrovania," dodal Černega. 

Pozrite si archívnu reportáž o reťazovej nehode, ktorá sa stala v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy