Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodička v Lučenci zrazila 56-ročného chodca. Nielenže mu nepomohla, z miesta ušla
Zdielať na

Vodička v Lučenci zrazila 56-ročného chodca. Nielenže mu nepomohla, z miesta ušla

LUČENEC / Záchranári v pondelok večer pomáhali zranenému Lučenčanovi. V centre mesta ho zrazilo osobné auto. Jeho vodič však z miesta odišiel. Dnes už policajti vedia o koho ide.

Dvaja muži prechádzali o desiatej večer cez štvorprúdovú cestu po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Boli už takmer v polovici, keď do jedného z nich vrazilo auto. "Kamarát ma odstrčil a on tak ostal. On vyletel do vzduchu," vraví chodec Imrich. 

Za volantom osobného auta sedela podľa svedkov žena. Tá ale zranenému mužovi pomoc neposkytla, dokonca z miesta nehody ušla. "Niežeby zabrzdila, ale ona ešte pridala a cez túto križovatku doľava zabočila na nadjazd," pokračuje Imrich. 

Tibor (56) zostal ležať na ceste. Pri náraze si zranil hlavu, hrudník, krčnú chrbticu, a ľavé koleno. Zo zranení by sa mal liečiť 10 až 14 dní. Policajti začali pátrať po vozidle, ako aj žene, ktorá mala muža zraziť. Podľa výpovedí svedkov sa im podarilo zistiť o koho ide. "Ona bola blondína, auto s metalízovou farbou, poltárska značka," opisoval Imrich. 

Medzitým sa ale vodička sama prišla priznať na políciu. Ide o 37-ročnú ženu z okresu Poltár. "Po tom, ako sa vodička dostavila na políciu, jej bol zadržaný vodičský preukaz," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Otázne je, prečo z miesta odišla. "V súvislosti s touto dopravnou nehodou sme začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a neposkytnutie prvej pomoci. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodala Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy