Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodinný dom zachvátili plamene. O záchranu muža sa pokúsil aj jeho brat
Zdielať na

Rodinný dom zachvátili plamene. O záchranu muža sa pokúsil aj jeho brat

DOLNÝ ŠTÁL / Rodinný dom zachvátili plamene, ktoré sa rozšírili do dvoch izieb. V tom čase sa v dome nachádzal aj muž, ktorého sa podľa informácii TV JOJ rozhodol zachrániť jeho brat. Požiar vypukol v pondelok večer, a to rovno oproti stanici Dobrovoľných hasičov.

V pondelok večer zachvátili rodinným dom v obci Dolný Škál plamene. Tie sa rozšírili do dvoch miestností, pričom v dome sa nachádzal aj jeden muž.Dom sa mal nachádzať pritom priamo oproti hasičskej stanice DHZ.  "V tomto čase akurát auto bolo vonku, sa opláchla cesta, spozorovali sme nejaký dym, lebo nemajú ani elektriku, ani plyn," povedal Jozef Mozgay veliteľ dobrovoľných hasičov. V dome žijú dvaja bratia, ktorí pred časom prišli o mamu. Mladší sa vracal z práce, keď našiel 46-ročného brata Júliusa v zadymenom dome v bezvedomí. 

O jeho záchranu sa pokúsil aj brat. Na miesto okamžite dorazili aj hasiči z iných miest. Celý dom zahalil hustý dym, hasiči museli pracovať v dýchacích prístrojoch.  "Použili aj pretlakový ventilátor na vyčistenie týchto priestorov a po likvidácií požiaru ešte vykonávali kontrolu strešného priestoru, nakoľko ten požiar bol veľký. Či sa tam nenachádzajú nejaké skryté ohniská, za tým účelom bola použitá termokamera," pokračoval Tibor Čandal riaditeľ hasičského zboru v Dunajskej Strede.  

Podľa informácii TV JOJ mala byť príčinou požiaru pravdepodobne cigareta, s ktorou mal zaspať v ruke. S ľahkými popáleninami a intoxikovaného splodinami mu predlekársku prvú pomoc poskytli hasiči, záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice. "Druhá osoba, ktorá maľa ľahké popáleniny a také malé zranenia, bola ošetrená priamo na mieste," dodal Čandal. 

"Následkom požiaru vznikla majiteľovi rodinného domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 10 000,- Eur. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy a Veľkého Medera a členovia DHZO Dolný Štál," informovala Júlia Kedrová z Hasičského zboru v Trnave

 Plamene zachvátili aj les v Čechách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy