Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krokodíl vo Váhu. Polícia si posvietila na prípad hrozivého tvora
Zdielať na

Krokodíl vo Váhu. Polícia si posvietila na prípad hrozivého tvora

KRÁĽOVÁ NAD VÁHOM / Vo Váhu je krokodíl. Táto správa sa Slovenskom šíri od minulého týždňa. Zvláštne zviera vo vodnej nádrži pri Galante začala riešiť aj polícia. A dokonca záhadného tvora rýchlo aj vypátrala.

Už minulý týždeň sa na internete objavilo video, v ktorom je vidieť, ako vo Váhu plávalo zviera väčších rozmerov. Autorka videa vyvolala špekuláciu, či nemôže ísť o krokodíla. Dnes sa na internete objavili ďalšie fotografie. Tie autor okomentoval slovami - "To kde sme, na Níle?"  O niekoľko desiatok minút začala prípad riešiť aj polícia.

Polícia prostredníctvom sociálnej siete uviedla: "Poslali ste nám tieto fotky. Je to len screenshot a nedá sa určiť, či ide o podvod, hračku alebo realitu. Riešime to. Ak toto číta autor fotiek, nech sa nám okamžite ozve." Hovorkyňa KR PZ Trnava, Mária Linkešová sa k situácii vyjadrila, že:"Z fotografie nebolo možné určiť, či ide o nemiestny žart, alebo o realitu, preto polícia informácie preverila."  

​Na internete sa rozšírila burlivá diskusia, či je krokodíl na fotke skutočný, alebo ide o hoax, teda nepravdivú informáciu. Fotku a informácie zdieľali desiatky internetových portálov. O niečo neskôr prišlo rozuzlenie záhady krokodíla vo Váhu, sám sa polícii ukázal. "Nakoniec sa majiteľ priznal, že išlo o nafukovaciu hračku," povedala hovorkyňa. "Priplávala plastová hračka a odfotili sme ju zo srandy," povedal autor fotky.

Meno autora fotky nebudeme zverejňovať. Za jeho vtip okrem reakcií znechutených ľudí mu totiž hrozia opletačky so zákonom. Šíril poplašnú správu a ak ňou vystrašil časť obyvateľstva, ide o trestný čin. "Poplašná správa je nejaká informácia nepravdivá, ktorá môže vyvolať aspoň u časti obyvateľstva minimálne u troch osôb nejaký strach, úzkosť alebo paniku," vysvetlil Tomáš Strémy, odborník na trestné právo PF UK. "V prípade, že osoba uvedie takýto klamlivý údaj, aj cez internet, môže sa dopustiť prečinu šírenia poplašnej správy," dodala Mária Linkešová.

V minulosti sa rovnako šírili správy o exotických živočíchoch videných v našej krajine. Viac ako osem týždňov pátrali v roku 2015 v bratislavskom kraji po záhadnej pume, ktorú videlo viacero ľudí, no odchytiť sa ju nepodarilo. Takisto pumu, alebo levicu videli v lete roku 2016 na východnom Slovensku. Či si aj v týchto prípadoch niekto robil srandu dodnes nevedno. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy