Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovensko je zdanlivo rajom divých zvierat - po pume či krokodílovi bola nahlásená už aj kengura
Zdielať na

Slovensko je zdanlivo rajom divých zvierat - po pume či krokodílovi bola nahlásená už aj kengura

Archívna reportáž

TRENČÍN / Trenčianskych policajtov požiadal o pomoc muž, ktorý si myslel, že má vidiny. Po prvý krát totiž na vlastné oči spozoroval u nás voľne skákajúcu kenguru. Jej pokus o útek však ukončil majiteľ tohto zvieraťa, ktorý ho podľa zoológa zrejme chová kvôli mäsu, či koži.

"Na ulici Ľudovíta Starka v blízkosti záhradkárskej oblasti po ceste pobehuje kengura," znel neobvyklý telefonát, ktorý v skorých ranných hodinách obdržali na polícii v Trenčíne. Milan Slávik, zástupca náčelníka MSP Trenčín hovorí: "Stála služba mestskej polície vyslala hliadku na preverenie tejto udalosti, následne tam prišla hliadka, ktorá naozaj potvrdila túto skutočnosť, že po ceste a v kríkoch sa pohybuje kengura bola aj nafotená."

Ako sa polícii neskôr podarilo zistiť exotické zviera ušlo súkromnému majiteľovi. V našej prírode prežije toto predovšetkým austrálske zviera len krátku dobu. Zoológ Daniel Jablonský dodáva: "Pretože sú tu tie klimatické podmienky špecifické a nie je to u nás ideálne prostredie pre výskyt klokanov." Neskôr popoludní sa klokana podarilo odchytiť jej majiteľovi. Podľa zoológa je možné, že ho chová na hospodárske účely.

Pozrite si prípad krokodíla nahláseného vo Váhu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy