Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrážka automobilov v plnej rýchlosti. Porsche, v ktorom sedeli aj malé deti, urobilo salto a ostalo na streche
Zdielať na

Zrážka automobilov v plnej rýchlosti. Porsche, v ktorom sedeli aj malé deti, urobilo salto a ostalo na streche

BAČKOV / Na križovatke za obcou Bačkov sa napoludnie zrazili dve autá. Jeden z vodičov podľa očitého svedka nezastavil na značke STOP. Auto, v ktorom sa viezla rodina s dvomi malými deťmi skončilo na streche.

Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedanie prednosti v jazde. Auto s mladou rodinou skončilo po silnom náraze v priekope prevrátené na streche."Vodič peugeota vôbec nezastavil na STOP-ke a v plnej rýchlosti narazil do bočnej strany porsche," uviedol svedok nehody. "V podstate tam, kde sú dvere a kde bol náraz, tak tam sedelo malé dieťa v autosedačke. Bolo asi trojročné," dodal svedok. 

Svedok nehody išiel hneď za vodičom porsche, preto celý priebeh nehody videl na vlastné oči. Podľa jeho slov vodič peugeota pri vchádzaní do križovatky vôbec nebrzdil. Šofér, ktorý išiel po hlavnej preto nemal žiadnu šancu kolízii zabrániť. "Porshe preletelo a spravilo salto cez múrik," opísal nehodu mladý muž. Auto napokon skončilo mimo cesty. Viezli sa v ňom rodičia s dvomi malými deťmi. Desaťročný chlapec sa po nehode vraj sťažoval na bolesť chrbta. "Privolaní boli aj hasiči, aby zrejme prišli vystrihovať, ale našťastie všetci vystúpili," dodal svedok nehody. 

V Peugeote sa rovnako viezli štyria pasažieri. Aj tým sa podarilo dostať z havarovaného vozidla po vlastných. "Na mieste sa nachádzalo osem osôb, z toho siedmi boli zranení. Pomáhali sme zdravotnej službe so záchranou osôb, podávali sme prvú pomoc," uviedol René Timko, veliteľ zásahu HaZZ Trebišov.

Zraneným pomáhali po nehode až tri posádky záchranárov. Po ošetrení ich previezli do okolitých nemocníc. "Zranenia boli ľahkého charakteru. Dve ženy a desaťročný chlapec boli po prvotnom ošetrení transportovaní do nemocnice s poliklinikou v Trebišove a ďalší muž a žena boli takisto s ľahkými zraneniami transportovaní do nemocnice s poliklinikou vo Vranove nad Topľou," opísal udalosti Jozef Minár, hovorca záchranárov. 

"Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy