Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre haváriu rodiny s dvoma deťmi, ktorá sa vracala z dovolenky, museli uzavrieť hlavný ťah na hranice
Zdielať na

Pre haváriu rodiny s dvoma deťmi, ktorá sa vracala z dovolenky, museli uzavrieť hlavný ťah na hranice

Archívna reportáž

KRUPINA / Pri Krupine sa stala vážna dopravná nehoda. Polícia musela uzavrieť hlavný ťah na maďarské hranice. Cestu zablokovali autá, ktoré sa čelne zrazili. V jednom z nich sedela rodina s dvomi deťmi, ktorá sa práve vracala z dovolenky.

Bola to čelná zrážka. 39-ročnému vodičovi nevyšiel predbiehací manéver. Nestihol sa už zaradiť a nabúral do protiidúceho vozidla. 29-ročný vodič sa ešte pokúšal brzdiť, vyhnúť sa na úzkej ceste zrážke už ale nebolo možné.

"Po príchode na miesto bol zistený zdravotný stav osôb a boli vykonané protipožiarne opatrenia," hovorí Branislav Straka z HaZZ Krupina.Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica dodáva: "Podľa doterajšieho objasňovania mal vodič audi predbiehať jazdnú súpravu, došlo k zrážke."

V audi sedela štvročlenná rodina, vodič cestoval s manželkou a dvomi deťmi vo veku 17 a 4 roky. Hoci vyzerala čelná zrážka hrozivo, rodina akoby zázrakom vyviazla bez zranení. Také šťastie však nemal vodič peugeotu. Po ošetrení ho záchranári previezli do zvolenskej nemocnice.

Jozef Minár z operačného strediska ZZS hovorí: "Pacienta sme previezli do nemocnice vo Zvolene s poranenou krčnou chrbticou."

Autá, na ktorých po čelnom náraze vznikla škoda za takmer 30 tisíc eur, zablokovali celú cestu. Hlavný ťah smerom na maďarské hranice tak polícia uzavrela. Trvalo niekoľko hodín kým sa ju podarilo sprejazdniť. Autá tak stáli v dlhých kolónach. Polícia preveruje mieru zavinenia nehody.

Čo i len chvíľková nepozornosť či zlé odhadnutie situácie môže mať mimoriadne vážne následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy