Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vážna nehoda dodávky s osobným autom. Vodiči zostali pod plechmi áut
Zdielať na

Vážna nehoda dodávky s osobným autom. Vodiči zostali pod plechmi áut

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna nehoda na niekoľko hodín zablokovala frekventovaný ťah medzi Banskou Bystricou a Breznom. Na úrovni Slovenskej Ľupče sa zrazilo osobné auto s dodávkou. Obaja vodiči zostali uväznený v zdemolovaných vrakoch. Spod kopy pokrčených plechov ich vyslobodzovali hasiči.

Bol to silný náraz, po čelnej zrážke odhodilo vozidlá niekoľko metrov od seba. V dodávke aj v osobnom aute sedeli našťastie iba vodiči, no obaja sa zo spod zdemolovaných plechov nevedeli sami dostať. Pomôcť im nedokázali ani okoloidúci vodiči, ktorí pri nehode zastavili. "Dve osoby boli uväznené, vyprosťovali sme ich pomocou náradia," povedal Oto Hudec z Hasičského záchranného zboru v Banskej Bystrici. 

Obaja muži utrpeli mnohopočetné poranenia, zlomeniny aj vnútorné zranenia. Potrebovali pomoc záchranárov, ktorí ich previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. "Ťažké zranenia  utrpeli dvaja vodiči," vyjadrila sa Petra Kováčiková hovorkyňa polície v Banskej Bystrici.  Hlavný ťah medzi Banskou Bystricou a Breznom neďaleko Slovenskej Ľupče policajti úplne uzavreli. Zaisťovali stopy, ktoré by mohli pomôcť pri zisťovaní presnej príčiny. 

Podľa hovorkyne muž prešiel do protismeru z neznámej príčiny. Alkohol v krvi u vodičov zistený nebol. Polícia okolnosti nehody vyšetruje. 

Pozrite si archívnu reportáž o tragickej nehode spôsobenej silným nárazom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy