Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V kauze skládka, kde sú obvinení aj dvaja policajti, sudca rozhodol
Zdielať na

V kauze skládka, kde sú obvinení aj dvaja policajti, sudca rozhodol

BANSKÁ BYSTRICA / O väzbe pre mužov zadržaných počas akcie inšpekcie ministerstva vnútra v piatok večer rozhodol Špecializovaný trestný súd. Policajt z NAKA aj policajt z bratislavského riaditeľstva a dvaja ďalší, ktorí prevádzkovali zberní recyklačný dvor čelili stíhaniu v prípade podplácania.

Viac ako 5 hodín trvalo, kým sudca všetkých štyroch mužov, obvinených v korupčnej kauze, vypočul a rozhodol o tom, ktorí z nich budú stíhaní väzobne. "Dve osoby sú obvinené z prijímania úplatku a dve z prečinu podplácania," uviedla Katarína Kudjáková hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Prokurátor žiadal väzbu pre ovplyvňovanie svedkov a možné pokračovanie v trestnej činnosti.  

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici zobral do väzby bratislavského policajta aj konateľa firmy Vasal EKO. Ďalších dvoch obvinených, jedného príslušníka Protikorupčnej jednotky NAKA a jedného člena predstavenstva firmy, prepustili a stíhať ich budú na slobode. 

Na súde im vyhoveli len sčasti

Až po desiatej večer sa otvorili dvere špecializovaného trestného súdu a prokurátor aj obhajcovia vyšli von, niektorí v sprievode svojich klientov. "Návrh sudca schválil, sčasti nám vyhovel a sčasti nie, dve osoby boli vzaté do väzby, pri nich sa eliminuje ovplyvňovanie svedkov počas vyšetrovania," vyjadril sa prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Sťažnosť podali obhajcovia mužov, ktorých zobrali do väzby ako aj prokurátor, ktorý žiada väzbu pre elitného policajta aj člena predstavenstva. Rozhodovať tak bude najvyšší súd." 21 júna bude rozhodovať Najvyšší súd," vyjadril sa obhajca Martin Krakovský. 

Zberný a recyklačný dvor v Podunajských Biskupiciach sa do pozornosti médií dostal pred zhruba mesiacom, kedy tam policajti robili kontrolu pre podozrenie z páchania environmentálnej kriminality. Išlo o podozrenia z neoprávneného nakladania s odpadmi. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy