Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Išiel na zásah, nakoniec sám potreboval pomoc. Hasič v dome skolaboval
Zdielať na

Išiel na zásah, nakoniec sám potreboval pomoc. Hasič v dome skolaboval

PAVLOVCE NAD UHOM / Hasič (38) z Veľkých Kapušian počas zásahu náhle skolaboval. Stalo sa to pri práci s benzínovým čerpadlom, ktorým odčerpával vodu z pivnice rodinného domu. V nevetranom priestore sa mohli nahromadiť splodiny, ktoré spôsobujú otravu. Nedá sa teda vylúčiť, že na muža zaútočil tichý zabijak.

Hasičov z Veľkých Kapušian privolali na pomoc do obce Pavlovce nad Uhom, kde v jednom z rodinných domov voda zaplavila pivnicu. Po príchode sa ihneď pustili do práce. "Prieskumom sa zistilo, že sa jedná o zaplavenú celú pivnicu až po vrch, odčerpávať sa začalo plávajúcim čerpadlo," vysvetlil veliteľ zásahu Tibor Ady. 

Zasahujúcemu hasičovi prišlo pri odčerpávaní vody z pivnice rodinného domu nevoľno. Ratovať ho museli záchranári. "Vyšiel von a bol taký omámený. Prišlo mu zle a odpadol," opísal situáciu Vojtech Popík. Podali mu ihneď predlekársku pomoc a privolali záchranárov. Aj keď hasiči nevedeli, čo spôsobilo kolegovu náhlu slabosť, na mieste spravili všetky potrebné opatrenia.

"Po odčerpaní pivnice príslušníci vošli do uzavretých priestorov pivnice a tam sa merali hodnoty oxidu uhličitého. Hodnoty boli zvýšené," potvrdil Ady. Nemožno vylúčiť, že Peter sa mohol priotráviť. V malom a nevetranom priestore sa počas zásahu mohli nahromadiť splodiny z čerpadla. Prípad ale vyšetrujú. Hasič skončil v nemocnici na pozorovaní. Podľa slov jeho kolegov sa našťastie už cíti dobre.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy