Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Partizánskom predčasne zatvorili kúpalisko. Dôvodom bola smrť muža v bazéne
Zdielať na

V Partizánskom predčasne zatvorili kúpalisko. Dôvodom bola smrť muža v bazéne

PARTIZÁNSKE / Kúpalisko v Partizánskom museli v pondelok predčasne zatvoriť. Dôvodom bola smrť 71-ročného muža, ktorý odpadol v bazéne. Dôchodcu neúspešne oživovali viac ako 50 minút.

Upozorňujeme, že zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Návštevníci museli kúpalisko opustiť. Zomrel tu totiž starší muž. Vošiel do bazéna a o pár minút na to ho museli ratovať záchranári. "Keď sme videli, že nepláva a idem ku dnu, tak sme zasiahli a začali sme s resuscitáciou," povedal Andrej Barborka zo Slovenského červeného kríža. 

Plavčíci okamžite na miesto zavolali záchranárov a hasičov. "Naši príslušníci a plavčíci pokračovali v resuscitácii, použil sa prístroj AED, ktorý vyhodnotil, aby sa pokračovalo v resuscitácii," uviedol veliteľ hasičského zásahu Vladimír Režo. Muža resuscitovali viac ako 50 minút. Napriek snahe mu však pomôcť nedokázali. Lekár skonštatoval smrť. "Príčinu smrti ešte nevieme, to určí až pitva, v každom prípade išlo o chorobné príčiny," povedal ohliadajúci lekár Július Palacka. 

Podľa predbežných zistení lekárov muž dostal pravdepodobne infarkt. "Ľudia by mali vchádzať do vody postupne, aby nezažili šok. Aby sa nestalo to, čo teraz," uviedol Barborka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy