Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri železničnej trati našli 50 rokov staré ľudské kosti. Netušia, odkiaľ sa tam vzali
Zdielať na

Pri železničnej trati našli 50 rokov staré ľudské kosti. Netušia, odkiaľ sa tam vzali

NITRA / Poriadne prekvapenie zažili železničiari pri úprave trati v Nitrianskej časti Mlynárce. V blízkosti koľajiska našli viaceré ľudské kosti. Ide pritom o miesto, kde v minulosti cintorín nebol. Ako sa tam kosti dostali, zisťuje polícia.

Ľudské kosti našli chlapi v blízkosti železničnej trati. Železničiari opravovali tri dni priecestie. Jeden z mužov si pritom na zemi všimol ležať niečo podozrivé a zavolal kolegov. "Keď sme pozreli na ne, tak sme usúdili, že sú to asi ľudské kosti," hovorí jeden z mužov. 

Išlo predovšetkým o pozostatky končatín, ktoré boli roztrúsené na viacerých miestach v okruhu niekoľkých metrov. "Bolo tam 10 kostí bez lebky, bez kostry," opisuje nálezca kostí. Muži ich následne pozbierali, aby sa nepoškodili a uložili ich na jedno miesto. Potom privolali políciu. Obhliadajúci lekár napokon potvrdil ich obavy. Išlo o ľudské pozostatky. 

Odborníci potvrdili, že kosti sú staré zhruba 50 rokov. V miestach, kde sa našli ale v minulosti nebol cintorín a vyzerá to tak, že sa tam dostali spolu so zemou, ktorú naviezli do blízkosti trate. Po zdokumentovaní prípadu kosti z miesta odviezli. "Kostrové pozostatky boli odovzdané Fakultnej nemocnici v Nitre na likvidáciu," informovala policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, kedy na zastávke našli poukladané ľudské lebky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy