Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž umlátil psa kladivom, hneval sa na kamaráta
Zdielať na

Muž umlátil psa kladivom, hneval sa na kamaráta

SVODÍN / Hnev na kamaráta si vybil na nevinnom zvierati. Vo Svodíne, pri Štúrove, obvinili muža, ktorý ukradol kamarátovho psa a doviedol si ho k sebe domov. Tam ho ubil na smrť. Za skutok vykonaný závažným spôsobom mu hrozí až 5-ročné väzenie.

Kristián (38) si do svojho domu z opačného konca dediny priniesol psa svojho kamaráta. Išiel s ním dobrovoľne, keďže ho zrejme poznal. Vo vnútri na neho ale vytiahol kladivo. Polícia na dvore potom našla dobitého stafforda. "Ja si myslím, že to bola nejaká pomsta, lebo oni sa veľmi kamarátili," hovorí suseda. 

Ich nezhody si zrejme odniesol nevinný pes. Obvinený muž ho viackrát udrel kladivom do hlavy. K uhynutému psovi na obhliadku privolali veterinára zo Štúrova. "Našiel som psa v polo zahrabanom stave, pri iniciálnom vyšetrení v teréne som zistil, že pes pravdepodobne má totálne zhmoždenú frontálnu kosť a že tam bolo veľké množstvo krvi, ktoré vyšlo z jeho pľúc," vraví veterinár Aleksandar Panev. 

"Tridsaťosemročný muž bol ku skutku vypočutý a po vykonaní všetkých procesných úkonov bol obvinený vyšetrovateľom z prečinu týrania zvierat," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ubitý stafford bol vo veľmi dobrom výživnom stave, dokonca bol aj čipovaný o zanedbaní chovu nemôže byť ani reči. "Toho psa som na vlastné náklady poslal na súdnu pitvu, kde kolega ptovrdil, že pes mal niekoľko silných úderov tupého objektu vo frontálnej régie, nasledovala strata vedomia a uhynul. Tá smrť nebola okamžitá, ten pes si určite pocítil tých pár hodín," dodáva Panev. 

Kristiánovi teraz za ohavný čin hrozí 1 až 5 rokov za mrežami. 

Pozrite si archívnu reportáž, v ktorej utýraný pes mal viac šťastia a dobrí ľudia ho zachránili v poslednej chvíli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy