Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Stádo jeleňov si to razí priamo cez cestu. Romantika sa môže skončiť tragicky
Zdielať na

VIDEO: Stádo jeleňov si to razí priamo cez cestu. Romantika sa môže skončiť tragicky

Archívna reportáž

LIPTOVSKÁ SIELNICA / Neuveriteľný, priam až gýčový záber na desiatky jeleňov a srniek pri Liptovskej Sielnici zverejnili policajti na svojej facebookovej stránke. Napriek tomu, že video vyzerá romanticky, vysoká zver predstavuje na cestách nebezpečenstvo. Zrážka auta so zverou totiž neohrozuje na živote len zver, ale aj posádku auta. Viete čo robiť?

Polícia upozorňuje, že pohyb zvierat cez vozovku nie je ničím výnimočným. V zime chodí zver prevažne v stádách. Keď už na ceste nejakú zver stretnete, nie je rozumné vyblikávať, má to totiž opačný efekt. Zver akoby zamrzne a neodíde. Na jej odplašenie z cesty je lepšie použiť klaksón.

Ak ste sa už zrážke so zverou nedokázali vyhnúť vždy volajte policajtov, tí zabezpečia poľovníka. Zviera, ktoré je majetkom poľovného združenia musí byť v zmysle predpisov odstránené. "Narábať so zverou môže len poľovník, ktorý ma na to povolenie, ale aj správca komunikácie ju môže uložiť a potom ju poľovnícke združenie príde zobrať,"  vysvetľuje Imrich Šuba, riaditeľ kancelárie Slovenskej poľovníckej komory. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy