Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taliansky podnikateľ Vadala podal sťažnosť voči rozhodnutiu súdu
Zdielať na

Taliansky podnikateľ Vadala podal sťažnosť voči rozhodnutiu súdu

KOŠICE/BRATISLAVA / Taliansky podnikateľ Antonino Vadala, o ktorého aktivitách na Slovensku písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak, podal v zákonom stanovenej lehote sťažnosť voči rozhodnutiu Krajského súdu v Košiciach o jeho vzatí do predbežnej väzby.

Potvrdila to hovorkyňa súdu s tým, že sťažnosť bola v utorok postúpená Najvyššiemu súdu, ktorý o nej bude rozhodovať. Európsky zatýkací rozkaz na neho vydal súd v Taliansku, kde je trestne stíhaný za obchodovanie s narkotikami. Najvyššiemu súdu zatiaľ sťažnosť doručená nebola.

Antonina Vadalu previezli po skončení zasadnutia priamo do košickej väznice na Floriánskej ulici. Vadala je v Taliansku stíhaný za obchodovanie s narkotikami a za účasť na zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9. 03. 2018. "Podľa obvinenia sa Antonio V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky," vysvetlil hovorca KP Košice Milan Filičko. 

​O niekoľko dní vyšli na povrch informácie, v ktorých sa vraj podnikateľ chválil svojimi kontaktmi na colnom úrade. Svojmu spoločníkovi sa zveril, že pozná všetkých slovenských colníkov a tajných policajtov. V skutočnosti to bol ale taliansky policajný agent, ktorý si jeho vyjadrenia nahrával.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy