Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vadala sa chválil tým, že pozná colníkov. Jeho tovar kontrolovali údajne len naoko
Zdielať na

Vadala sa chválil tým, že pozná colníkov. Jeho tovar kontrolovali údajne len naoko

BRATISLAVA / Antonino Vadala, podnikateľ z východného Slovenska sa svojmu spoločníkovi zveril, že pozná všetkých slovenských colníkov a tajných policajtov. V skutočnosti to bol ale taliansky policajný agent, ktorý si jeho vyjadrenia nahrával.

Vďaka nadštandardným vzťahom so slovenskými colníkmi a policajtmi, mali Vadalove kontajnery s ovocím, v ktorých prevážal aj kokaín z Južnej Ameriky, kontrolovať len naoko. Tieto tvrdenia obsahuje dokument benátskeho súdu, ktorý vydal na Vadalu Európsky zatykač pre zapojenie do medzinárodného obchodu s drogami.

Informácie zverejnil denník SME, ktorému sa podarilo dokument získať od talianskeho denníka La Repubblica, ktorý o výsledkoch vyšetrovania napísal článok. Slovenskí colníci ale neevidujú Vadalov tovar, ktorý mal byť podľa dokumentu z Talianska preclievaný a kontrolovaný v Bratislave. Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy, pod ktorú colníci spadajú, tvrdí, že je vylúčené, aby sa kontroly uskutočnili mimo deklaračného systému, v ktorom sú evidované. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy