Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Špeciálny prokurátor žiada trest pre Špirka za to, že vystúpil pred novinármi
Zdielať na

Špeciálny prokurátor žiada trest pre Špirka za to, že vystúpil pred novinármi

Archívne video

BRATISLAVA / Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik podal návrh na disciplinárne potrestanie prokurátora Vasiľa Špirka. Dôvodom je jeho nedávne vystúpenie pred novinármi.

Prokurátor Špirko prehovoril pred pár týždňami pred novinármi o podozreniach týkajúcich sa Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka. Za tento krok žiada špeciálny prokurátor disciplinárne konanie, uvádza portál Denník N. 

Špirko môže prísť o časť platu, ale pokojne aj o pozíciu na špeciálnej prokuratúre či dokonca o prokurátorskú funkciu vôbec. Úrad špeciálnej prokuratúry uvádza len základné informácie. "K podrobnostiam, ktoré budú predmetom posudzovania disciplinárnej zodpovednosti prokurátora disciplinárnou komisiou sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať,“ povedala hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

Samotný Špirko sa o disciplinárnom konaní dozvedel až z médii. "Vyjadrím sa po tom, čo sa oboznámim s povahou disciplinárneho previnenia a ako i navrhovaného postihu." 

Prokurátor Vasiľ Špirko z Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý dozoroval vyšetrovanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka vo veci kúpi podielu vo firme B. A. Haus od Ladislava Bašternáka sa postavil pred novinárov, kde uviedol, že bývalý minister financií Ján Počiatek a minister vnútra Robert Kaliňák mali z Ministerstva vnútra prostredníctvom podozrivých aktivít vytiahnuť až 200 miliónov eur.

Okrem iného podal na ministra vnútra Roberta Kaliňáka trestné oznámenie, ako aj na vysokých policajných funkcionárov, konkrétne policajného prezidenta Tibora Gašpara, šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška a riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera.. Podľa neho sa ho minister vnútra snažil zdiskreditovať, aby na prípade nepracoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy