Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cestujúci napadli rušňovodiča a vlakvedúcu. Tí sa museli zamknúť
Zdielať na

Cestujúci napadli rušňovodiča a vlakvedúcu. Tí sa museli zamknúť

Archívna reportáž Ilustračné zábery

TISOVEC / Veľkonočný pondelok nebol divoký iba na cestách, ale dokonca aj na železničnej trati. K útoku došlo v osobnom vlaku, útočila skupina piatich osôb. Rušňovodič, ktorého spolu s vlakvedúcou napadli, musel uzamknúť vlak až do príchodu polície.

K incidentu došlo okolo 14:00 hodine poobede v osobnom vlaku, ktorý smeroval z Jesenského do Tisovca.  Práve stál na stanici Tisovec-Závody, keď 52-ročného rušňovodiča a 51-ročnú vlakvedúcu napadla pätica ľudí. "Následne sa pred ďalšími útokmi páchateľov obaja poškodení zamkli na stanovišti rušňovodiča a rušňovodič vlaku uzamkol vlak až do príchodu policajných hliadok," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

To útočníkov nahnevalo ešte viac , začali sa hádať, robiť vo vlaku neporiadok a poškodzovať interiér vozňa. Na mieste zasahovali hliadky poriadkovej aj železničnej polície. Všetkých zároveň podrobili dychovej skúške na alkohol, pričom u všetkých z nich bolo zistená jeho prítomnosť. "Prípad vyšetruje železničná polícia v Lučenci, ako prečin výtržníctva a prečin ublíženia na zdraví," dodáva Kováčiková. Rušňovodič a vlakvedúca utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy