Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V lese zahynul pri práci 65-ročný pilčík
Zdielať na

V lese zahynul pri práci 65-ročný pilčík

SNINA / Roky ťažko pracoval v lesoch a práve tam si ho napokon našla smrť. 65 ročný Juraj prišiel o život zatiaľ za neobjasnených okolností. Podľa svedkov mal skúseného pilčíka zavaliť strom. K nešťastiu došlo v tak neprístupnom teréne, že dostať sa tam mali problém záchranári aj hasiči.

Zásah záchranárov aj hasičov komplikoval neprístupný terén. Telo nebohého muža sa totiž nachádzalo hlboko v lese. Policajti aj hasiči sa na miesto nešťastia mohli dostať iba na štvorkolkách. Záchranári išli peši. "Po príchode záchranárov na miesto lekár musel skonštatovať smrť," hovorí Alena Krčová hovorkyňa zdravotných záchranárov.

Kolega nebohého muža nám povedal, že bol skúseným pilčíkom a do lesa chodieval väčšinou so synom ako potvrdil aj kolega nebohého: "Roky tu robil, dosť dlho už bol na dôchodku a robil so synom. Ja som tam hore nebol, ale hovoria, že tam niečo rezal."

"Nebohý nebol zamestnancom Štátneho podniku Lesy SR. Išlo o pracovníka dodávateľa ťažbových prác. Podľa našich informácií nešlo o pracovný úraz," potvrdil JUDr. PhDr. Marián Nosáľ, PhD, vedúci odboru komunikácie Lesy SR.

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Za doposiaľ nezistených okolností k usmrteniu 65-ročného muža z obce Kolonica, ktorý v lese vykonával pilčícke práce," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

"Jednotka bola privolaná k zavalenej osobe, príslušníci pomáhali s transportom tela," dodal Jaroslav Guranič, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Snine.

Ohliadajúci lekár na tele nebohého nezistil žiadne známky cudzieho zavinenia. Čo sa v lese odohralo a aká bola presná príčina smrti bude známe až z výsledkov nariadenej zdravotno- bezpečnostnej pitvy.

V nasledujúcom prípade z decembra musela pri záchrane v lese asistovať aj horská záchranná služba, aj napriek ich snahe sa život muža nepodarilo zachrániť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy