Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Našiel si rozbité auto a potom vinníka. Poisťovňa mu aj tak odmietla vyplatiť peniaze
Zdielať na

Našiel si rozbité auto a potom vinníka. Poisťovňa mu aj tak odmietla vyplatiť peniaze

POPRAD / Peter Mikolaj takmer rok bojoval s poisťovňou o svoje peniaze. Tá mu odmietla vyplatiť poistné po tom, čo mu iný vodič poškodil na parkovisku auto. Škodu si musel zaplatiť z vlastného vrecka. Požiadal o pomoc aj našu televíziu a oplatilo sa.

Keď prišiel Peter k svojmu autu, na parkovisku našiel rozbitú jeho zadnú časť. Postupoval teda podľa pravidiel - zavolal policajtov, tí vypátrali muža, ktorý škodu spôsobil, ešte na mieste spísali záznam o škodovej udalosti, vinník sa priznal a papiere putovali do poisťovne. Do tejto chvíle nikomu ani len nenapadlo, že by mohol nastať nejaký problém, ale prišiel šok. "Že mi to v plnom rozsahu zamietajú, že nič také sa nestalo, škodu si musím zaplatiť ja sám. Tak neviem prečo ja by som si mal sám platiť škodu, ktorú mi spôsobil niekto druhý," hovoril ešte v októbri poškodený Peter Mikolaj.

Podľa poisťovne okrem iného vraj nebol pri udalosti políciou určený jednoznačný vinník, Peter bol zúfalý. Takmer 950 eur musel v servise za opravu svojho auto zaplatiť z vlastného vrecka, napriek tomu, že bol nevinný. "V prípade, že budú poisťovni predložené nové dôkazy dokazujúce vznik škody ako bola popísaná v poistnej správe, bude škodová udalosť nanovo prešetrená," uviedla vtedy hovorkyňa poisťovne Silvia Nosková.

Tento príbeh má ale šťastný koniec. Poisťovňa totiž opätovne preverila všetky skutočnosti a Peter predložil ďalšie dôkazy. No a peniaze má späť. "Pánovi Mikolajovi sme vo februári zaslali list, respektíve oznámenie o poistnom plnení. Poistná udalosť bola ukončená platbou na účet," povedala Nosková. "Stále som bol v tej viere, že dosiahnem spravodlivosť a som veľmi vďačný za všetko, čo televízia JOJ pre mňa spravila," neskrýval svoju spokojnosť Mikolaj. 

Aký je rozdiel medzi škodovou udalosťou a nehodou? Priblížime vám to v nasledujúcej reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy