Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
S manželom sa opíjala v bare, kým polročné deti boli samé doma. Neskôr ho zabila
Zdielať na

S manželom sa opíjala v bare, kým polročné deti boli samé doma. Neskôr ho zabila

OŽĎANY/HNÚŠŤA / Mladá žena v Ožďanoch nožom smrteľne zranila svojho druha. Stalo sa to ešte minulý týždeň a v tom čase boli v byte aj ich tri malé deti. Zistili sme, že Janu okrem zabitia obvinili aj z iného zločinu.

Dvadsaťštyriročnú Janu riešili policajti aj v novembri v roku 2017. Žena vtedy sedela v pohostinstve aj so svojím už nebohým druhom. Popíjali alkohol, aj napriek tomu, že bol s nimi aj ich 2-ročný synček. Mužom zákona na nich vtedy zavolala jedna zo zákazníčiek. "Oni tu sedeli. Tá pani, či slečna, údajne so sestrou, ten pán čo ho údajne zabila a chlapček. Niekto volal na políciu, polícia prišla, zobrali ich," povedala vtedy obyvateľka Hnúšte. 

Dvojica vtedy skončila na policajnej stanici, kde vyšla na povrch šokujúcu informáciu. Rodičia sa priznali, že ich dve polročné dvojičky sú doma samé a bez dozoru. "Údajne že sa tam opili, hej. Takže deti zostali samé. Takže komu to dá, že deti 6-mesačné necháte doma celý deň samé?" nechápavo krútila hlavou obyvateľka Oždian.

Policajti do obce Ožďany okamžite vyslali svojich kolegov aj so sociálnymi pracovníkmi. Dvere vyraziť nemuseli, suseda mala kľúče, ktorá sa opustených dvojičiek aj ujala do príchodu ich rodičov. "Rodine úrad uložil výchovné opatrenie a vykonával pravidelné návštevy, naposledy pred tragickou udalosťou to bolo 14.2. tohto roku. V starostlivosti o deti neboli zistené nedostatky," informovala hovorkyňa ústredia PSVaR Jana Lukáčová.

Jana ešte pár dní pred tragédiou na sociálnej sieti vyznala lásku svojmu druhovi, minulý týždeň v noci mu pri hádke bodla nôž do hrude. Štyridsaťdvaročný muž zraneniam do príchodu záchranárov podľahol. O ich tri malé deti, ktoré boli v čase tragédie doma, sa ešte v noci postarali sociálni pracovníci. Dvaja chlapci a jedno dievčatko ale momentálne nie sú v sociálnom zariadení: "O starostlivosť o deti prejavili záujem príbuzní," uviedla Lukáčová. 

Čo s nimi bude ďalej, rozhodne súd. Ich matka je momentálne obvinená nielen zo zločinu zabitia. "Obvinená je v súčasnosti trestne stíhaná aj za zločin opustenie dieťaťa," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystria Mária Faltániová. Za zločin zabitia jej ale hrozí vyšší trest, keďže ho spáchala na chránenej osobe a to väzenie na 9 až 12 rokov. Cez víkend sudca rozhodol o jej väzobnom stíhaní.

Na Slovensku sa dejú rôzne prípady. Nasledujúca reportáž je o mužovi, ktorý zbil svoj manželku a potom ju hodil levici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy