Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ľudia našli telo v potoku pri obecnom úrade
Zdielať na

Ľudia našli telo v potoku pri obecnom úrade

ZVOLEN / V potoku neďaleko autobusovej zastávky v obci Sása pri Zvolene našli dnes ráno bezvládne telo 83-ročného dôchodcu. Vo vode ležal aj jeho bicykel. Na hlave obete našiel obhliadajúci lekár niekoľko rán.

Bezvládne telo dôchodcu ležalo v potoku pri obecnom úrade v obci Sása. Muža ležiaceho dolu tvárou v plytkom potoku si všimli ľudia, ktorí cez most prechádzali k neďalekej autobusovej zastávke. Vedľa nehybnej obete našli aj jej bicykel. Akákoľvek pomoc už bola v tej chvíli zbytočná. Nikto z miestnych nevie kedy a za akých okolností k tragédii došlo. Obhliadajúci lekár našiel na hlave obete niekoľko rán, na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva.

"Bol som pri tom, keď tam ležal, tvárou dole vo vode," hovorí jeden zo svedkov a obyvateľov obce. Muž býval v obci sám. Susedia sú z toho čo sa stalo zhrození. Nikto nevie ako dlho takto v potoku ležal ani za akých okolností k nešťastiu došlo.

"Bol dole hlavou, otočený tvárou do vody, podozrivo vyzeral," tvrdí ďalší zo svedkov. Okolnosti už vyšetruje polícia.

"Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na určenie príčiny smrti bla nariadená súdna pitva," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa krajského policajného zboru v Banskej Bystrici.

Budú zisťovať čo presne nešťastiu predchádzalo. Keďže vedľa tela našli aj bicykel, pracujú aj s verziou, že sa 83 ročný muž zrútil dolu strmým svahom. Pri dopade do potoka si zrejme udriel hlavu čo v kombinácii s vodou v potoku skončilo fatálnymi následkami. Vylúčiť sa nedá ani možnosť cudzieho zavinenia. Viac bude jasné až po policajnom vyšetrovaní.

Telo v rieke Hron vyšetrovali policajti aj počas leta, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy